Officieel: MG Hector

Knip- en plakwerk

MG Hector

MG heeft in India het doek getrokken van de Hector, een nieuwe SUV waar eigenlijk maar weinig MG aan is.

Natuurlijk heeft elke moderne MG naast zijn merknaam weinig tot helemaal niets meer te maken met het Engelse merk van weleer, maar de Hector die het onder de vlag van het Chinese SAIC Motors varende merk vandaag presenteert, is tot op het kleinste schroefje afkomstig van een andere fabrikant. Deze 4,66 meter lange en 1,85 meter brede Hector is namelijk niets meer dan een Baojun 530 met een andere snuit.

De Hector heeft een snuit waarin de koplampen niet boven de bumper zijn gemonteerd. De kijkers die MG naast de grille schroeft, herbergen de led-dagrijverlichting. De Hector krijgt verder een spoiler boven de achterzijde, wielen met een eigen werk en skidplates die aan zowel de voor- als de achterzijde zijn geplaatst. Tussen de achterlichtunits is een reflecterende strook geplaatst. Op de motorenlijst komt in elk geval een 150 pk sterke 1.5 te staan en daarnaast levert MG een 2,0-liter diesel, een van FCA afkomstige machine. Schakelen gaat met een handgeschakelde zesbak, al moet ook een zestrapsautomaat op de bestellijst komen te staan. In juni komt de MG Hector op de Chinese markt. Foto's van het interieur heeft MG nog niet vrijgegeven.

 

PRIVATE LEASE MG

DirectLease
MG ZS 50kWh Comfort (5D/CVT)
€ 509
 
DirectLease
MG 5 Standard Range Luxury (5D/CVT)
€ 579
 

Lezersreacties (24) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.