MG Maze: viert einde lockdowns

Auto als game

MG Maze Concept
MG Maze ConceptMG Maze ConceptMG Maze ConceptMG Maze ConceptMG Maze ConceptMG Maze ConceptMG Maze ConceptMG Maze ConceptMG Maze Concept

MG is niet vies van het laten zien van knotsgekke concept-cars. We maken kennis met de Maze, een futuristisch ogend studiemodel waarmee MG het einde van de lockdowns lijkt te vieren.

Zo nu en dan komt MG verrassend uit de hoek. Hoewel het merk van het Chinese SAIC Motors enerzijds geëlektrificeerde modellen voor een grote doelgroep maakt, lanceert het soms opvallend agressief vormgegeven auto's en bijzonder speelse concept-cars. We noemen de MG 6 Pro en Cyberster Concept als voorbeelden. De MG Maze Concept die we je vandaag kunnen laten zien, sluit wat dat betreft prima aan bij die laatste.

De Maze Concept is volgens MG een auto die in de door de lockdowns vergrote drang naar ontsnapping uit het dagelijks leven voldoet. Een auto waarmee je op speelse wijze op avontuur kan, aldus MG. MG zoekt dat avontuur opvallend genoeg gedeeltelijk virtueel vlak. De Maze is namelijk geïnspireerd op de gamewereld. Volgens MG kun je met de MG Maze 'op jacht naar digitale kunst in de stad'. Het exterieur van de futuristisch vormgegeven en deels uit polycarbonaat vervaardigde Maze is volgens zijn scheppers geïnspireerd op dat van game-pc's, computers die meer dan eens transparante delen en opvallende verlichting hebben.

De Maze is een elektrisch aangedreven tweezitter met een opvallende digitale interface die voor de auto wordt geprojecteerd. Volgens MG kun je met de Maze daadwerkelijk een game spelen, het merk zegt dat de "[...] bekende omgeving wordt omgetoverd tot interactieve, dynamische en uitgesproken kunstobjecten". Hoe MG zijn gamewereld voor zich ziet, is ons niet helemaal duidelijk, maar het lijkt erop dat het merk via Augmented Reality de stad waar je doorheen rijdt vult met objecten die je kunt verzamelen om zo punten te scoren.

Creativiteit valt MG's designafdeling in ieder geval niet te ontzeggen.

PRIVATE LEASE MG

Lezersreacties (2) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.