Mercedes-Benz GLC ook als 300de plug-in hybride

Dieseluitbreiding, mét prijzen!

Mercedes-Benz GLC

Mercedes-Benz breidt het GLC-aanbod uit met een tweede plug-in hybride. Zowel de GLC als de GLC Coupé profiteert van de komst van de 300de geheten nieuwe stekkerversie. AutoWeek heeft als eerste de prijzen.

De vorig jaar vernieuwde GLC en GLC Coupé zijn al leverbaar met diverse benzine- en dieselmotoren in uiteenlopende motorenvarianten. Er komt nu een nieuwe dieselmotor bij, maar niet zomaar een. Het GLC-tweetal wordt namelijk leverbaar als 300de. Het d'tje staat voor diesel, terwijl de laatste letter aangeeft dat we met een plug-in hybride te maken hebben.

De GLC en GLC Coupé hebben als vierwielaangedreven 300de 4Matic een 2,0-liter dieselmotor onder de kap die 194 pk levert. Die machine wordt bijgestaan door een 122 pk elektromotor die het systeemvermogen op 306 pk en 700 Nm brengt. Schakelen gaat net als in alle overige GLC-varianten met een 9G-Tronic-automaat. Onder de bodem van de bagageruimte ligt een 13,5 kWh accupakket. Door de aanwezigheid van het accupakket is de bagageruimte van de GLC slechts 395 liter in plaats van 550 liter groot. De bagageruimte van de GLC Coupé 300de blijft op 350 liter in plaats van de gebruikelijke 500 liter steken.  In ruil daarvoor kun je wel tot 45 kilometer elektrisch rijden op één acculading. De GLC en GLC Coupé sprinten als 300de in 6,2 tellen naar de 100 km/h en blijven versnellen tot het instrumentarium 230 km/h aangeeft. De brandstoftank van de twee nieuwe GLC's is met 50 liter iets kleiner dan die van de conventionele benzine- en dieselversies (66 liter).

Mercedes-Benz vraagt € 65.858 voor de nieuwe GLC 300de 4Matic. De GLC Coupé 300de 4Matic wisselt vanaf € 69.800 van eigenaar. Daarmee zijn ze zo'n €1.800 duurder dan de reeds bestaande plug-in hybride varianten waarin de GLC's leverbaar zijn, de 300e's. Die 300e's hebben echter een benzinemotor aan boord die wordt bijgestaan door dezelfde 122 pk elektromotor. Ook het accupakket van die benzine-plug-in heeft een capaciteit van 13,5 kWh.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum