| Uitvoering | GLC 250 4MATIC |
| Jaar van aanschaf | 2026 |
| KM-stand bij aanschaf | 58.200 km |
| KM-stand laatst | 58.200 km |
Eerste kennismaking
Deze week onze voor ons nieuwe auto opgehaald, een Mercedes-Benz GLC 250 4-matic als opvolger van een Subaru Forester XT. Waarom voor deze auto gekozen, AWD, voldoende koppel (350nm vanaf 1200 toeren), grote kofferruimte, lage kilometerstand en zeer netjes.
Nadat we auto hebben opgehaald zijn we een paar dagen later richting Tsjechië vertrokken en hebben de eerste 2500 km er op zitten en moet vaststellen dat de auto erg goed bevalt.
De zit in de auto is prettig en erg goed instelbaar, deels elektrisch deels manueel. De adaptive cruise control is wennen (hendel aan stuur) maar blijkt in de praktijk erg goed te werken, enige minpunt daaraan is als je zelf remt moet je de snelheid weer zelf instellen, mis hier de resume stand.
De lane assist en stuurassist werken prima, ook de signalering bij plotseling remmen werkt prima (eerste keer even schrikken).
Jammer is dat in mijn auto geen mogelijkheid is om via bluetooth spotify ofzo te streamen, maar met een HD met al mijn muziek hebben we toch voldoende keus. Ook valt het me op dat ondanks de 22GB aan muziek de zoekfuncties en diverse speelmodus prima en snel werken.
De navigatie heb ik verder niet geprobeerd we navigeren meestal via Google Maps.
We hebben 2 x 12 uur gereden en dat is goed bevallen, en ook het verbruik is voordeliger als met mijn Subaru, ik heb tot nu toe een verbruik over 2500km van 8,2 (veel autobahn, file en met fietsdrager) verdere ervaringen ga ik later met jullie delen. Voor nu ben ik blij met de keuze die ik heb gemaakt.