Kia toont K5 en dus Optima

Maar wanneer volgt de onze dan?

Kia K5 Optima

In Zuid-Korea toont Kia de eerste foto’s van de buitenkant van een gloednieuwe K5. Daarmee krijgen we meteen het exterieur van onze aanstaande Optima te zien.

De K5 rijdt sinds 2010 in Zuid-Korea en China rond en is in feite precies dezelfde auto die wij als Optima kennen. Daarom durven we te stellen dat we hier gelijktijdig kennismaken met de Kia die later de overtocht naar ons continent maakt. Dat is goed nieuws, want de ontwerpers bij Kia hebben zich op zijn zachtst gezegd niet ingehouden. Zoals schetsen al lieten zien is de ruime sedan van top tot teen in het nieuw gestoken. De ietwat agressieve neus loopt over in een sierlijkere koets. Neem bijvoorbeeld de chroomstrip die vanaf de A-stijl helemaal naar achteren doorloopt en vervolgens aan de andere kant weer doorloopt naar diezelfde A-stijl. De achterlichten zijn van een groter formaat dan voorheen en lopen in één geheel door. Of het zwarte vlak onder de achterruit blijft of optioneel is, weten we niet zeker. De koplampen krijgen een unieke vorm met een nieuw lijnenspel.

Specificaties houdt Kia voorlopig nog even onder de pet, wel krijgen we meer te weten over het formaat van de K5. In vergelijking met het huidige model groeit de auto met 50 millimeter in de lengte, naar een totaal van 4.905 millimeter. De breedte neemt met 25 mm toe (1.866 mm) terwijl de carrosserie 20 mm lager is (1.445 mm). De wielbasis meet 2.850 mm. Opvallend genoeg gaat de K5 volgende maand al in Zuid-Korea in de verkoop. We verwachten dat de Optima medio volgend jaar in Europa volgt.

Lezersreacties (36) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.