Kia schetst nieuwe Optima

Optima als K5

Kia K5 Optima

Kia brengt in Zuid-Korea zeer binnenkort een nieuwe generatie van de K5 op de markt, een auto waarvan het huidige model in diverse landen, waaronder Nederland, als Optima door het leven gaat.

Onlangs toonde de Zuid-Koreaanse afdeling van Kia een eerste set teaserplaten van de nieuwe K5 en vandaag reutelt de marketingmachine lekker door. Opnieuw stuurt Kia twee afbeeldingen van de nieuwe K5 de wereld in, al zijn ze ditmaal wel érg uitbundig.

De twee afbeeldingen zijn typische designschetsen en dat betekent dat de verhoudingen niet erg realistisch ogen. De wielen zijn werkelijk enorm, de raampartij is erg klein en het bumperwerk oogt alsof er een machtige achtcilinder gekoeld moet worden.

De K5 is sinds 2010 de Zuid-Koreaanse én Chinese aanduiding van de auto die wij kennen als Kia Optima. Of de productieversie net zo heftig wordt als de auto op deze schetsen, valt te bezien. Met een model als de Stinger heeft Kia in ieder geval bewezen niet bang te zijn voor het uitbrengen van een excentriek getekende liftback.

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.