Kia laat nieuwe Optima zien

Koreaanse K5 verraadt uiterlijk Optima

Kia Optima (K5) teaser

De Zuid-Koreaanse marketingmachine van Kia heeft de eerste teaserplaten getoond van de hagelnieuwe K5, een auto die wij straks kennen als de nieuwe Optima.

Kia South Korea plaatst op zijn sociale kanalen een drietal schimmige designschetsen van de nieuwe generatie K5. De K5 is sinds 2010 de Zuid-Koreaanse én Chinese aanduiding van de auto die wij kennen als de Kia Optima. Aan deze plaagplaten te zien hebben de ontwerpers zich achter de tekentafel niet ingehouden.

De tekenstijl die Kia op deze K5 toepast verschilt wezenlijk van de designtaal die wij kennen van de Optima. Het front wordt gekenmerkt door een ogenschijnlijk zeer platte versie van Kia's zogeheten Tiger Nose-grille, een gaaswerk dat aan de flanken overloopt in de koplampen. Die kijkers zijn in ieder geval voorzien van opvallend 'zwierige' led-verlichting. Ook de verlichting aan de achterzijde is opmerkelijk. Over de gehele achterzijde loopt een in segmenten verdeelde lichtbalk, waarvan de bovenzijde wordt vergezeld door een chroomstrip.

Meer bijzondere lijnen? Zeker! Wat te denken van de concave lijn boven de achterruit en de chroomstrip die over de raampartij naar achteren loopt, maar waar ter hoogte van het derde zijruitje een hapje uit genomen lijkt te zijn? Of de productieversie van de K5/Optima net zo heftig wordt als de auto op deze schetsen, valt te bezien. Met een model als de Stinger heeft Kia in ieder geval bewezen niet bang te zijn voor het uitbrengen van een excentriek getekende liftback.

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.