Kia test nieuwe elektrische cross-over

Nieuwe fase

Kia EV Cross-over
Kia EV Cross-overKia EV Cross-overKia EV Cross-overKia EV Cross-overKia EV Cross-overKia EV Cross-over

Kia heeft een eerste prototype van een gloednieuw model naar buiten gestuurd. Het gaat om een elektrisch aangedreven cross-over, die ogenschijnlijk niet alleen qua techniek een nieuw tijdperk inluidt.

Kia werkt achter de schermen hard aan een uitbreiding van zijn EV-offensief. In tegenstelling tot wat nu het geval is (bij de e-Niro en e-Soul), komen er namelijk ook Kia's die puur en alleen nog elektrisch aangedreven zijn. Hier zien we er daar één van. Er was een compleet gebrek aan uitlaatgeluid bij het voorbijrijden van de auto, volgens onze spionagefotograaf. Uitlaatpijpen waren ook nergens te bekennen. De auto is nog enthousiast ingepakt, maar het is duidelijk te zien dat het hier gaat om een cross-over die zich qua formaat in de middenklasse thuis lijkt te voelen.

Kia Imagine Concept

Kia Imagine

De opvallend schuine daklijn en de vrij laag geplaatste koplampen doen een belletje rinkelen. Dat soort zaken liet Kia eerder zien bij de Imagine Concept van begin vorig jaar. Dat was een vooruitblik op de puur elektrisch aangedreven toekomstige modellen van het merk en reken maar dat dit er daar één van is. Ook aan de achterkant (ook al kan die misleidend verpakt zijn) zien we invloeden van die concept-auto: een scherpe vouw achter een ogenschijnlijk behoorlijk schuin aflopende achterruit. De Futuron Concept van eind vorig jaar had dat overigens ook. Al met al lijkt Kia met deze nog naamloze EV ook qua design een nieuwe weg in te slaan.

Uiteraard is het nog behoorlijk koffiedik kijken wat er concreet van de auto kan worden verwacht, want het betreft hier nog een heel vroeg ontwikkelingsstadium. Waarschijnlijk hoeven we de elektrische Kia niet vóór 2022 op de markt te verwachten. Wat wel vrijwel zeker het geval is, is dat het E-GMP-platform de basis vormt voor de auto. Die modulaire basis gebruiken Kia en Hyundai voor hun toekomstige EV's.

PRIVATE LEASE Kia

Kia
Kia Picanto 1.0 DPi ComfortLine 4-zits (5D/5H)
€ 304
 
Arval
Kia Stonic 1.0 T-GDi MHEV 100pk ComfortLine (5D/6H)
€ 378
 
Kia
Kia Rio 1.0 T-GDI MHEV 100pk ComfortLine (5D/6H)
€ 399
 
Arval
Kia Ceed Sportswagon 1.0 T-GDi ComfortLine (5D/6H)
€ 459
 
Kia
Kia Niro 1.6 GDi Hybrid Comfortline (5D/6A)
€ 509
 
Kia
Kia ProCeed 1.0 T-GDi GT-Line (5D/6H)
€ 579
 
Kia
Kia Sportage 1.6 T-GDi Mild Hybrid ComfortLine (5D/6H)
€ 599
 
Kia
Kia EV6 58kWh Air (5D/CVT)
€ 729
 

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.