Kia schetst nieuwe compacte cross-over

Zonet een concept-car, straks een productiemodel

Kia Sonet

Kia heeft een splinternieuwe compacte cross-over in de ontwikkelingskamers staan: de Sonet. De nieuwkomer debuteerde enkele maanden geleden nog als studiemodel, maar wordt deze zomer nog in productierijpe vorm gepresenteerd.

Kia heeft een designschets de wereld in geslingerd van een nieuwe compacte cross-over die nog dit jaar zijn publieksdebuut beleeft. Het gaat om de Sonet, een compacte cross-ver waar in februari dit jaar tijdens de Delhi Auto Expo in India nog een vooruitblik van werd gepresenteerd. Veel wijzer worden we overigens niet van de digitale tekening, want de concept-car oogde al nagenoeg productierijp. De definitieve Sonet krijgt in elk geval dezelfde koplampen, dezelfde grille en dezelfde bumper. Ook de wielen van de showauto die hem voorging, lijken één op één overgeheveld te worden naar de productieversie.

Kia Sonet en Seltos X-Line

De net geen vier meter lange Sonet is een Kia die zeer waarschijnlijk niet naar Europa komt. De auto is vooral voor markten als die van India ontwikkeld en dat verklaart ook direct waarom de Sonet Concept daar zijn publieksdebuut beleefde. Het maakt Kia uiteraard niet minder trots op de cross-over, die het in India moet opnemen tegen auto's als de Tata Nexon, Hyundai Creta en Ford EcoSport. De Sonet is namelijk pas de tweede Kia die in India zal worden gebouwd. De eerste is de Seltos. Het zal je niet verbazen dat de Indiase tak van Kia zich met deze compacte nieuwkomer zegt te richten op een jonge doelgroep die "tech-savvy, ambitieus en altijd en overal verbonden is". Hippe vogels dus. Zoals gezegd gaat de Sonet zeer waarschijnlijk aan Europese neus voorbij. Is dat een gemis of hebben we hier genoeg aan de Stonic?

PRIVATE LEASE Kia

Arval
Kia Stonic 1.0 T-GDi MHEV 100pk ComfortLine (5D/6H)
€ 358
 
Arval
Kia Ceed 1.0 T-GDi ComfortLine (5D/6H)
€ 396
 
Kia
Kia Rio 1.0 T-GDI MHEV 100pk ComfortLine (5D/6H)
€ 399
 
Arval
Kia Niro 1.6 GDi Hybrid Comfortline (5D/6A)
€ 463
 
Arval
Kia XCeed 1.6 GDi PHEV DynamicPlusLine (5D/6A)
€ 494
 
Arval
Kia ProCeed 1.0 T-GDi GT-Line (5D/6H)
€ 509
 
Kia
Kia Sportage 1.6 T-GDi Mild Hybrid ComfortLine (5D/6H)
€ 599
 

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.