Genesis Electrified GV70 is nieuwe elektrische SUV

Genesis' derde EV

Electrified Genesis GV70
Electrified Genesis GV70Electrified Genesis GV70Electrified Genesis GV70Electrified Genesis GV70Electrified Genesis GV70Electrified Genesis GV70Electrified Genesis GV70Electrified Genesis GV70Electrified Genesis GV70Electrified Genesis GV70

Genesis heeft zijn derde elektrisch aangedreven model gepresenteerd. We maken kennis met de Electrified GV70, een elektrische SUV in de klasse van de BMW iX3 en Mercedes-Benz EQC.

Het internationale aanbod elektrisch aangedreven auto's van Genesis bestaat momenteel uit twee modellen. De Koreanen hebben de aan de Hyundai Ioniq 5 en Kia EV6 gerelateerde GV60 én een elektrische variant van een auto die het ook met verbrandingsmotoren levert: de Electrified G80. Genesis komt nu met een derde EV, die net als de Electrified G80 een elektrische variant is van een bestaand model.

We maken kennis met de Electrified GV70, zoals zijn naam al verraadt een elektrisch aangedreven versie van X3-concurrent GV70. De vierwielaangedreven Electrified GV70 heeft twee elk 218 pk en 350 Nm sterke elektromotoren die goed zijn voor een systeemvermogen van 490 pk en 700 Nm. Daarmee schiet de SUV in 4,5 seconden naar de 100 km/h. De elektrische actieradius bedraagt tussen de 400 en 500 kilometer. Goed nieuws: net de dedicated EV's van Kia en Hyundai kan de Genesis Electrified GV60 tot 350 kW laden! Ook heeft de elektrische GV70 net als de EV6 en Ioniq 5 een V2L-systeem waarmee elektrische apparaten en zelfs auto's kunnen worden opgeladen.

Electrified Genesis GV70

Genesis Electrified GV70

Vanbuiten zie je nauwelijks dat je met een elektrische GV70 te maken hebt. Net als de Electrified-uitvoering van sedanbroer G80 heeft de SUV een dichte grille met daarin verborgen de laadklep. Aan de achterkant geeft alleen de uitlaatloze achterbumper prijs dat deze GV70 stroom lust.

De Electrified GV70 schittert net als de Electrified G80 vorig jaar tijdens de Guangzhou International Auto Exhibition in China. Genesis heeft plannen om ook de Europese automarkt te veroveren en wil hier onder meer de GV70 verkopen. De Electrified GV70 zou daarbij net als de GV60 en de elektrische G80 voor bepaalde landen - waaronder Nederland - een interessante aanvulling op het gamma zijn.

 

Lezersreacties (47) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.