Genesis GV70 elektrisch door de sneeuw

GV70e

Genesis GV70e Spyshots

Genesis test een auto die ondanks zijn camouflage direct te herkennen is als de GV70. Dat de Koreanen desondanks zo geheimzinnig doen, heeft te maken met de aandrijflijn.

Met de GV70 hoopt Genesis het de BMW X3 en Audi Q5 lastig te maken. Eind december onthulde het merk de nieuwe SUV al en toch heeft onze spionagefotograaf hier een zwaar ingepakt exemplaar voor de lens gekregen. De grootste hint kwam uit de uitlaten. Althans, uit de afwezigheid daarvan. Deze GV70 beweegt zich namelijk elektrisch voort en dat is direct de bevestiging van de onlangs door Genesis geregistreerde naam 'GV70e': een volledig elektrische versie van de GV70.

Genesis GV70

Genesis GV70

Het is niet ondenkbaar dat de camouflage wel degelijk nog wat uiterlijke veranderingen verbergt. Genesis volgt mogelijk een vergelijkbare aanpak als BMW met de iX3. Een wat andere grille en enkele designelementen die subtiel prijsgeven dat het om een elektrische variant gaat, liggen voor de hand. Dat ook G70e, G80e, G90e, GV80e en GV90e als typenamen zijn geregistreerd, betekent dat ook de broertjes van deze GV70 aan de elektrokracht gaan. Interessant voor de Nederlandse markt, aangezien Genesis het ook in Europa wil gaan proberen.

Over specificaties tasten we vooralsnog in het duister. De reguliere GV70 is er met een 304 pk sterke 2.5 turbomotor die benzine lust, maar ook met een 3,5-liter geblazen zescilinder die goed is voor 380 pk. Dieselen kan ook; daarvoor is een 2.2 viercilinder van 210 pk aangewezen. De aandrijving geschiedt via de achterwielen of alle vier de wielen. Reken voor de elektrische versie dus ook al gauw op zo'n 300 pk vermogen. Waarschijnlijk komen er uitvoeringen met achterwielaandrijving en vierwielaandrijving. In dat laatste geval gaat het dan waarschijnlijk wel om een krachtigere variant. Een actieradius van om en nabij de 500 km volgens de WLTP-cyclus lijkt rëeel.

Onder deze GV70e komt overigens een kleiner volledig elektrisch model dat nu onder de codenaam JW bekendstaat. Die auto rust op het modulaire EV-platform van moederbedrijf Hyundai, E-GMP, en wordt dan ook enkel elektrisch leverbaar. Er gaan geruchten dat dit model straks luistert naar de naam GV60e.

Lezersreacties (1) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.