Genesis G80 nu ook elektrisch

Electrified G80 debuteert in China

Genesis G80
Genesis G80Genesis G80Genesis G80Genesis G80Genesis G80Genesis G80Genesis G80Genesis G80

Genesis stelt in Sjanghai zijn eerste productierijpe elektrische model aan de wereld voor. Dit is de Electrified G80, een elektrische versie van de G80 met een 370 pk sterke aandrijflijn en een op papier interessante actieradius.

Genesis stelde vorig jaar rond deze tijd de nieuwe G80 voor, de opvolger van het model dat voorheen als Hyundai Genesis door het leven ging. Die gelikt gelijnde liftback in het segment van de BMW 5-serie en Mercedes-Benz E-klasse krijgt nu een volledig elektrische variant. Die Electrified G80 geheten elektrische Genesis, die straks waarschijnlijk simpelweg G80e gaat heten, is vanbuiten slechts door zijn dichte grille als EV te herkennen. In die grille is ook het laadpunt verstopt. Ook interessant: Genesis geeft de elektrische G80 een dak dat met zonnecellen is bezaaid. Elk beetje gratis stroom is natuurlijk mooi meegenomen.

De elektrische Genesis G80 heeft een accupakket in zijn bodem dat net als dat van de Kia EV6 en Hyundai Ioniq 5 overweg kan met 400v- en 800v-laadstructuren. Dat maakt snelladen met hoge laadvermogens mogelijk. De exacte capaciteit van het accupakket houdt Genesis nog even onder de pet. Wel belooft het merk een actieradius van meer dan 500 kilometer volgens de NEDC-cyclus. Volgens de Zuid-Koreaanse meetmethode moet de Electrified G80 tot 427 kilometer ver kunnen komen op een lading. Via een V2L-aansluiting (Vehicle to Load) kan de elektrische G80 apparaten als laptops, maar ook andere auto's opladen met een maximum laadvermogen van 3,6 kW. Genesis' eerste elektrische model heeft twee 186 pk elektromotoren die samen goed zijn voor een systeemvermogen van 380 pk en 700 Nm. De vier- of achterwielaangedreven G80 is in staat in 4,9 tellen naar 97 km/h (60 mph) te sprinten. De elektrische G80 krijgt eigen lakkleuren, waaronder Matira Blue en Dark Green Two-Tone.

Genesis breidt het EV-gamma spoedig verder uit. Zo komt het onder meer met een cross-over van het formaat Kia EV6 en Hyundai Ioniq 5. Het is nog altijd onduidelijk wanneer Genesis de Europese markt betreedt. Dat het merk op zeker moment naar Europa komt, staat echter vast.

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.