Europese Commissie: meer eenheid milieuzones

'Het moet wel werkbaar blijven'

Milieuzone Rotterdam

Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik ergert zich aan de verwarrende regels rond milieuzones in de steden en heeft schriftelijke vragen gesteld. In haar antwoord zegt eurocommissaris Violeta Bulc van Verkeer meer eenheid te willen.

In antwoord op vragen van de Nederlandse europarlementariër Annie Schreijer-Pierik (CDA) laat de Sloveense verkeerscommissaris Violeta Bulc weten strakkere richtlijnen te willen opstellen rond het toelatingsbeleid van auto's in Europese steden. Schreijer-Pierik hekelt de diversiteit rond bouwjaren, stickers en brandstofsoorten en wil meer eenheid. Zo zijn in Amsterdam diesels van voor 2005 taboe, terwijl Parijs 2001 als oudst toegelaten bouwjaar voor diesels hanteert. "Hier ligt een mooie taak voor Europa om de regels te harmoniseren, bijvoorbeeld naar motortype of bouwjaar", aldus de politica. "Milieuzones voor schone lucht zijn prima, maar moeten wel werkbaar blijven. We hoeven automobilisten, truckers en camperrijders niet op te zadelen met bergen huiswerk."

Lezersreacties (33) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.