Elektrische Citroën ë-C3: 320 kilometer bereik

Voorbij Europa

Citroen e-C3
Citroen e-C3Citroen e-C3 IndiaCitroen e-C3 IndiaCitroen e-C3 IndiaCitroen e-C3 IndiaCitroen e-C3 India

Er zit een elektrische versie van de Citroën C3 in het vat. Die gaat Citroën ë-C3 heten. Tot zover logisch. De elektrische ë-C3 waar we het over hebben ga je echter niet in de Nederlandse showrooms zien. Dat klinkt misschien niet logisch, maar dat is het wel!

De ene auto is de andere niet en zo is ook de Citroën C3 die je in Europa kunt kopen compleet anders dan het gelijknamige model dat Citroën voor markten als die van Argentinië, Brazilië en India heeft ontwikkeld. Ook daar rijdt namelijk een C3 rond, maar die heeft maar weinig met het bij ons bekende model te maken. Als je denkt dat die voor groeimarkten bestemde C3 van oudere techniek gebruik maakt dan de Europese versie, dan heb je het mis. Waar de Europese C3 nog op het PF1-platform staat van de vorige generatie Peugeot 208, zetelt 'de andere C3' op de veel jongere CMP-basis van de huidige generatie 208 en DS 3. Die basis is, zoals de e-208, e-2008 en Corsa Electric al enkele jaren bewijzen, ook geschikt voor geheel elektrische aandrijflijnen en dus komt er van de voor groeimarkten bestemde Citroën C3 een elektrische variant.

In India heeft Citroën de eerste afbeeldingen van de elektrische C3 getoond. Die krijgt net als de Europese EV-modellen van Citroën een ë-tje voor zijn modelnaam. Vanbuiten lijkt de ë-C3 nauwelijks af te gaan wijken van zijn broertjes en zusjes met verbrandingsmotoren.

De Citroën ë-C3 krijgt een relatief bescheiden elektrische aandrijflijn. De fabrikant hangt er een 29,2-kWh accu in en koppelt een 57 pk en 143 Nm sterke elektromotor aan de vooras. Daarmee zoemt de ë-C3 in zo'n 7 tellen naar 100 km/h. Zijn topsnelheid ligt iets boven de 100 km/h. Volgens de Indiase meetcyclus bedraagt de elektrische actieradius 320 kilometer.

Citroën ë-C3 en Europa

En Europa dan? Daar ga je deze nieuwe ë-C3 zeer waarschijnlijk niet zien. Wél komt Citroën dit jaar met een geheel nieuwe C3 voor de Europese markt en ook daarvan komt een elektrische variant van. Later dit jaar meer!

PRIVATE LEASE Citroën C3

Leaseplan
Citroen C3 PureTech 83 C-Series (5D/5H)
€ 374
 
DirectLease
Citroen C3 PureTech 83 C-Series (5D/5H)
€ 379
 
Citroën
Citroen C3 PureTech 83 You! (5D/5H)
€ 408
 

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (38) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum