Citroën C3
Citroën C3Citroën C3Citroën C3Citroën C3Citroën C3Citroën C3Citroën C3Citroën C3Citroën C3Citroën C3Citroën C3Citroën C3Citroën C3Citroën C3Citroën C3Citroën C3Citroën C3Citroën C3Citroën C3Citroën C3Citroën C3Citroën C3Citroën C3

Gebruikersreview

Citroen C3 PureTech 83 Max (2024)

UitvoeringC3 PureTech 83 Max
Bouwjaar2024
Jaar van aanschaf2024

Citroën C3 Pure Tech 83 Max 2024

• 212 km

Laat ik vooropstellen, dat ik als rechtgeaarde "Citrofiel" wellicht wat bevooroordeeld ben. Ik heb ooit met mijn curriculum vitae automobilae in de Autoweek gestaan. Na tussen 2013 en 2024 noodgedwongen in een Peugeot 306 Break en een Ford Fusion rondgereden te hebben rijd ik sinds maart 2024 met veel plezier in "Citra", een nieuw gekochte Citroën C3 van het vorige type met alle mogelijke opties, dus in Max- uitvoering. Reeds de aankoop verliep voorspoedig. Het Motorhuis in Haarlem was meer dan coulant. Voor de Ford uit 2007, afgekeurd voor de APK kreeg ik 1150 euro terug en met de korting voor het kopen van een auto, die al in het bezit van de garage was betaalde ik 22.379,00 euro. Nieuwprijs met alle opties bijna 28.000 euro.
Inmiddels heb ik ruim 23.000 km mee gereden.
Comfort: Ik ervaar het comfort als buitengewoon prettig, de stoelen zijn stevig genoeg en geven voldoende zijdelingse steun, de stoelzitting is te verwarmen. De ergonomie van schakelaars, infotainment e.d. is dik in orde. Eigenlijk is het enige minpuntje dat de auto nabij de rechterdeur, die op zich goed sluit, tocht. Het kan zijn, dat dat aan het instellen van de verwarming ligt, want in het instructieboekje is dat niet erg duidelijk.
Prestaties: "Çitra" reageert vlot op het gaspedaal, bij verkeerslichten ben ik vaak als eerste weg. De topsnelheid is voor mij ruim voldoende, 165 op de teller op de Duitse autobaan. De auto heeft een prettig korte draaicirkel. Het benzineverbruik blijft ondanks veel korte ritten beperkt tot gemiddeld 1: 20.
Betrouwbaarheid: de auto heeft mij nog niet één keer in de steek gelaten en start onder alle omstandigheden onmiddellijk. Buiten de jaarlijkse beurt om is de auto één keer naar de garage geweest vanwege de terugroepactie van Citroën betreffende de oliesproeier. Kosten: deze vallen mij niet tegen. De jaarlijkse beurten waren rond de 500 euro.

9,5

PRIVATE LEASE Citroën C3