Verkooptoppers 2017: Duitsland

Volkswagen oppermachtig

Volkswagen Golf
Volkswagen Passat VariantVolkswagen Tiguan 2.0 TSI en 2.0 TDI biturboMercedes-Benz C 300 BlueTEC HybridVolkswagen PoloAudi A4 AvantSkoda OctaviaOpel Astra Zakenauto van het jaar pakketVolkswagen TouranOpel Corsa S
Behalve de Nederlandse verkoopcijfers kwamen op deze pagina ook al de populairste auto's van de Verenigde Staten en de grootste automerken in België voorbij. Tijd om in te zoomen op ons andere buurland: Duitsland!

Dat Duitsers vooral Duits rijden, zal niemand verbazen. De top 10 van populairste auto's telt slechts één model dat de Duitsers als 'importmodel' betitelen en dat is een Skoda. Feitelijk ook gewoon een Duitser dus, alleen een exemplaar dat niet in Duitsland van de band rolt. De middelgrote Skoda is één van de vele Volkswagenproducten die het tot de top 10 weten te schoppen. De uitstootschandalen kunnen Volkswagen niet weerhouden van wat je gerust een totale vernedering van de concurrentie mag noemen. Om te beginnen bestaat de gehele top 3 uit auto's van het 'eigen merk' van de Duitse autogigant. De Golf, de auto die in Nederland het onderspit moest delven, vond met 228.227 verkochte exemplaren maar liefst driemaal zoveel klanten als z'n grote broer Passat, die op de tweede plek eindigt.

De populairste auto van een andere fabrikant is de Mercedes-Benz C-klasse, die op plek vier eindigt. De 'C' verdedigt de eer van de concurrentie samen met twee Opels. De Astra eindigt op de achtste plek, de Corsa is de hekkensluiter in deze top 10. Opmerkelijk is de populariteit van Corsa-concurrent Polo, die onlangs z'n leeftijd - de nieuwe werd in 2017 gepresenteerd - nog hoog scoorde. Ook opvallend is de afwezigheid van de BMW 3-serie in deze lijst, die behalve de C-klasse ook de Audi A4 bevat.

De eerste écht buitenlandse auto in de lijst met populairste auto's in Duitsland is overigens de Fiat 500, die op plaats 30 eindigde.

ModelAantal
1.Volkswagen Golf228.227
2.Volkswagen Passat72.430
3.Volkswagen Tiguan71.436
4.Mercedes-Benz C-klasse68.584
5.Volkswagen Polo61.378
6.Audi A459.469
7.Skoda Octavia59.147
8.Opel Astra56.327
9.Volkswagen Touran52.182
10.Opel Corsa51.349

Cijfers: KFZ-Betrieb

Lezersreacties (212) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.