Dit lees je in AutoWeek 30

Prachtige wegen, strakke stationwagens en slippende W123's

Seat Leon ST vs. Kia Proceed
AutoWeek 30 2020
AutoWeek 30 2020

Je leest het in AutoWeek 30 2020

Woensdag ligt de nieuwste AutoWeek weer in de winkels en op de deurmat bij de abonnees. Die staat vol met interessante tests en verhalen. Wat kun je zoal verwachten?

Test en reportages

Een lekker divers aanbod aan tests deze week. Zo neemt de Kia Proceed het op tegen de splinternieuwe Seat Leon SportsTourer. Allebei stationwagens die in de markt zijn gezet als een ruime gezinsauto voor de huisvader of -moeder die aan stijl niet in wil boeten. Maar of de nieuwe Seat de inmiddels al wat langer meelopende Kia achter zich kan laten ... Verder proberen we de Renault Clio E-tech uit, de nieuwe plug-in hybride versie van de succesvolle Fransman. Iets spannender 'stekkernieuws' is er in de vorm van de Audi E-tron Sportback. Wat heeft die in huis behalve zijn wat sportiever ogende koets? Verder trappen we een nieuwe serie af; 'De Dijk'. Daarin gaan we een stuk rijden over 's lands mooiste wegen. We beginnen op een prachtige route over de dijken in de Betuwe, met de vernieuwde Suzuki Swift Sport.

Suzuki Swift

Occasions

Uiteraard besteden we niet alleen maar aandacht aan auto's die nieuw in de showroom (komen te) staan. Gebruikte auto's zijn minstens zo interessant, vooral als het bijvoorbeeld een Volkswagen Polo 1.4 TSI GTI met DSG betreft. Een aandrijflijn die veel portemonnees goed gevoeld hebben, dus des te interessant om op de rollenbank eens te bekijken of het in ieder geval qua vermogen nog een beetje op peil blijft. Een wat robuuster te boek staande auto is de Ford Focus 1.6 TDCi uit 2012 die met dik 4,5 ton op de teller op de brug gaat in Klokje Rond. Tenslotte hebben we nog een interessant verhaal over de oorsprong van ESP. Het systeem zag 25 jaar geleden het levenslicht bij Mercedes en de Nederlander die daarvoor verantwoordelijk was komt aan het woord, interessant!

Mercedes-Benz 200 W123 ESP

Dit en meer is allemaal te lezen in de nieuwste AutoWeek. Liever niet op pad? Bestel vanuit de luie stoel het nieuwste nummer. Dan valt hij binnen twee werkdagen op de deurmat.

Lezersreacties (3) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.