Dit is de vernieuwde VW Polo!

Volkswagen Polo
De Volkswagen Polo heeft een facelift ondergaan. De auto heeft het nieuwe familiegezicht gekregen. De V-vormige grille zijn we al eerder tegengekomen op de nieuwe Passat.

De Volkswagen Polo heeft een facelift ondergaan. De auto heeft het nieuwe familiegezicht gekregen. De V-vormige grille zijn we al eerder tegengekomen op de nieuwe Passat.

De meest in het oog springende wijziging aan de nieuwe Polo is de voorzijde; die nu een V-vormige grille heeft gekregen. Ook de ronde koplampen hebben het veld geruimd voor trapeziumvormige exemplaren. Door de wijzigingen is de auto met 19 mm in lengte gegroeid. Dat maakt de Polo nu 3916 mm lang. De breedte en hoogte zijn met 1650 mm en 1465 mm gelijk gebleven.
Aan de achterzijde zijn de veranderingen iets minder fors. De achterruit loopt voortaan aan de onderzijde uit in een V-vorm. Volgens VW moet dit de Polo een sportiever aangezicht geven. Daarnaast zijn de achterlichten opnieuw vormgegeven.
In het interieur zijn nieuwe stoffen en dessins gebruikt. De instrumenten zijn iets gewijzigd en ook is in de vernieuwde Polo een nieuw stuur gemonteerd. Standaard worden voor- en zijairbags geleverd. Gordijnairbags zijn optioneel. ESP is standaard vanaf modellen met 100 pk. Op de andere types is dit een optie.

Ook op motorisch gebied verandert er het nodige. De 1,9-liter SDI diesel wordt vervangen door een 1,4-liter TDI met 3-cilinders en 70 pk. Deze motor zal ook te koop zijn als 80 pk variant.
Volkswagen heeft alvast de prijs vrijgegeven van het basismodel: de Polo 1,2 met 55 pk kost € 12.995 euro. Ook heeft de Nederlandse importeur bevestigd dat er voor het einde van een Polo GTI staat gepland. Die zal worden geleverd met een 150 pk 1,8-liter turbomotor. De variant met de 130 pk TDI motor zal ook naar Nederland komen. Bij het vorige model werd nog besloten om de sterke diesel niet naar Nederland te halen omdat die te duur zou zijn.

PRIVATE LEASE Volkswagen Polo

Gerelateerde forumtopics