BMW jaagt gefacelifte X6 over de Ring

Platgeslagen X5 krijgt update

Spyshots BMW X6 facelift
Spyshots BMW X6 faceliftSpyshots BMW X6 faceliftSpyshots BMW X6 faceliftSpyshots BMW X6 faceliftSpyshots BMW X6 faceliftSpyshots BMW X6 faceliftSpyshots BMW X6 faceliftSpyshots BMW X6 facelift

BMW heeft zowel voor de X5 als voor de X6 een facelift in het vat zitten. De vernieuwde X6 mag zich voor zijn marktintroductie nog even aan de testrijders van BMW bewijzen op de fameuze Nürburgring-Nordschleife. Van dat testavontuur heeft onze spionagefotograaf een stel kiekjes geschoten.

De nieuwsstroom uit Beieren gaat maar door. BMW komt binnenkort met de XM, brengt volgend jaar de nieuwe 5-serie op de markt en heeft net het doek van de splinternieuwe 7-serie getrokken. De 1-serie en 3-serie krijgen spoedig een facelift en van de M3 verschijnt voor het eerst een M3 Touring. Vergeet BMW dan zijn conventionelere SUV's? Welnee. De X7 kreeg onlangs een geheel nieuwe neus aangemeten en ook kleinere X5 en diens platgeslagen X6-broer staan op het punt om zowel vanbinnen als vanbuiten een moderniseringssessie te ondergaan. Op deze set nieuwe spionagefoto's is die vernieuwde X6 op de Nürburgring-Nordschleife in actie te zien.

Zo heftig als de optische wijzigingen die BMW kort geleden op de X7 doorvoerde, gaan de visuele vernieuwingen voor de X5 en X6 niet. Het front met de over twee lagen verdeelde verlichting dat BMW op de X7 en in aangepaste vorm op de nieuwe 7-serie introduceerde blijft namelijk voorbehouden aan de toplaag van het BMW-gamma. De X5 en X6 krijgen een bijgeschaafde versie van hun huidige smoelwerk, met nieuwe plattere koplampen en een bredere in plaats van juist hogere nierengrille.

Uiteraard kun je ook in het interieur een reeks noviteiten verwachten. Zo zou het heel goed kunnen dat de in de X5 en X6 nog van het instrumentarium gescheiden infotainmentscherm plaatsmaakt voor een breed gebogen paneel, waarin beide schermen zijn ondergebracht. Ook maakt de keuzehendel voor de automaat waarschijnlijk plaats voor een kleiner bedieningselement.

Vorig jaar verkocht BMW in Nederland 1.334 exemplaren van de X5 en slechts 122 stuks van de X6. Zelfs van de 8-serie werden vorig jaar meer exemplaren geregistreerd in Nederland (130 stuks totaal).

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum