Tesla Model X vs. BMW X6

Waar staat Tesla?

AW41
AutoWeek 41 2016
AutoWeek 41 2016

Je leest het in AutoWeek 41 2016

Tesla dendert met de Model X de markt van de grote SUV's geruisloos binnen. Letterlijk, vanwege z'n elektrische aandrijving en figuurlijk met z'n niet alledaagse deuren en onvoorstelbare prestaties. We geven hem een plek in het spectrum, aan de hand van een vergelijk met de BMW X6 M50d.

Zelfs als je glazen bol een beetje troebel is, is het eenvoudig te voorspellen hoe de toekomst eruit zal gaan zien. Tenminste, als het over auto's gaat. SUV's en afgeleide cross-overs gaan het straatbeeld bepalen én de volledig elektrische auto zal meer en meer terrein winnen. Verder echoot het woord 'autonoom rijden' ook rond en dat allemaal gezegd hebbende, lijkt het er dus veel op dat deze Tesla Model X vanuit de toekomst hierheen is gezonden. Een volledig elektrische, SUV-achtige auto, met roemruchte Autopilot en futuristisch openende achterportieren.

Voor deze eerste vergelijkende test zijn de mogelijkheden voor het kiezen van een tegenstrever even beperkt als eindeloos. Andere volledig elektrische SUV's zijn er nog niet, maar op gebied van conventionele aandrijflijnen is er meer dan voldoende te kiezen. Zelfs in de prijsklasse boven de € 100.000 is het prima winkelen in de showrooms van Porsche, Mercedes, Audi of Range Rover, want bij deze A-merken moet je het zoeken. De Tesla uit de test is namelijk de Model X P90D, die voor niet minder dan € 133.500 van eigenaar wisselt. Wij kozen voor een auto met een vergelijkbaar silhouet en inwisselbare afmetingen: de BMW X6 M50d, voorzien van een machtige zescilinder-diesel met liefst drie turbo's. Heden en toekomst ontmoeten elkaar dus. Zakelijke rijders die goed kunnen rekenen, weten dat een elektrische auto economisch gezien een betere keus is, al is het maar vanwege het bijtellingstarief van 4 respectievelijk 25 procent (22 procent vanaf 1 januari 2017). Maar hoe verhoudt deze Tesla zich op andere vlakken ten opzichte van de BMW X6?

Verder lezen?
Het volledige artikel is beschikbaar voor slechts €1,49. Het artikel wordt aangeboden in PDF formaat.
Koop artikel €1,49

Oeps, er ging iets mis...

Er is iets mis gegaan met je betaling. Probeer het later nog eens.
sluiten

Tesla Model X vs. BMW X6

Waar staat Tesla?

Koop dit artikel als PDF voor slechts €1,49.
Vul je e-mailadres in waarop je het artikel wilt ontvangen:

Tesla Model X vs. BMW X6

Waar staat Tesla?

Je betaling is voltooid! Het artikel is naar je email-adres gestuurd. Je kunt het artikel direct downloaden door op onderstaande knop te klikken. Download het artikel

Gerelateerde forumtopics