BMW bevestigt komst i8 Spyder

Ook komst X7 bevestigd

BMW i8 Concept Spyder
BMW heeft ons wederom een kleine blik in zijn toekomst gegund. Elektrificatie staat centraal en als onderdeel daarvan zal de i8 Spyder daadwerkelijk op de markt verschijnen.

Het is inmiddels zo'n vier jaar geleden dat BMW de i8 Spyder concept presenteerde. Tijdens de CES in Las Vegas werd de auto opnieuw getoond, maar nog altijd bleef het onduidelijk of we daadwerkelijk getrakteerd zouden worden op een opengewerkte i8. Nu hebben we duidelijkheid: de i8 Spyder komt eraan.

BMW heeft bevestigd dat de i8 Spyder aan zijn portfolio van elektrische en hybride auto's zal worden toegevoegd. Ook komt er op termijn een update aan voor de i3 waarmee de EV een grotere actieradius zal krijgen. BMW houdt het niet bij de i8 Spyder, ook de komst van de BMW X7 is bevestigd: een nieuw topmodel binnen de X-familie. Die laatste zal zijn technische basis voor een deel lenen aan de eerste SUV van Rolls-Royce.

In detail treedt BMW verder overigens nog niet. Wel zegt het merk 'na 2016' zeven elektrische of plug-inhybriden in het gamma wil hebben. Eveneens kunnen ergens "de komende jaren" een plug-in van Mini verwachten.

Ook de brandstofcel wordt door BMW onder de loep genomen. Het merk zegt momenteel al auto's met een brandstofcel te testen die zo'n 700 kilometer ver kunnen komen.

PRIVATE LEASE BMW

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.