Auto-opkopers bieden de helft

Mysteryshopper ruilt zijn auto in

ikwilvanmijnautoaf.nl Citroën C4
AutoWeek 06 2019
AutoWeek 06 2019

Je leest het in AutoWeek 06 2019

Opkopers van auto's zijn er genoeg, zoals ikwilvanmijnautoaf.nl., wijkopenautos.nl en de ANWB. Nieuwsgierig naar wat zij te bieden hebben, namen we de proef op de som. We kregen teleurstellend weinig voor onze auto terug.

AutoWeek Occasions deed een vergelijkend warenonderzoek onder auto-opkopers. Zeker: als je vlug van je auto af wilt, zijn dit ideale partijen. Desnoods wordt je auto bij je voor de deur opgehaald. Wie echter ook nog een fatsoenlijke prijs voor zijn auto wil, kan beter verder kijken.

We gingen doortimmerd te werk bij het inruilen van onze elf jaar oude, rode Citroën C4. Ter voorbereiding deden we een rondje Citroën-dealers, waar we nog bijna 2.000 euro voor onze auto konden vangen. Daarna was het de beurt aan zes auto-opkoopbedrijven die op onze C4 mochten bieden.

Het leverde onze mysteryshopper een lawine aan mailtjes en telefoontjes op, hoewel sommige opkopers nauwelijks thuis gaven. Geen van allen wisten ze het bod van de dealer te overtreffen. Sterker nog, de partijen die het het meest bont maakten, boden bijna de helft van wat we terug zouden krijgen als we de auto – zonder een andere terug te kopen – via het dealerkanaal zouden verkopen.

In AutoWeek 6, die vanaf vanmiddag in de winkel ligt, vind je een uitgebreide reportage over deze auto-opkoopbedrijven. Een waarschuwing vooraf: omdat het consumentenrecht bij de beschreven verkooptransacties niet geldt, ben je je auto kwijt voordat je het weet.

Verder lezen?

Dit artikel is gratis te downloaden in PDF-formaat. Hiervoor maak je eenmalig een AutoWeek account aan, waarna je onbeperkt uit het AutoWeek archief kunt downloaden.

Inloggen of Registreren

Lezersreacties (53) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.