Audi RS5 Coupé volgens Abt

0-100 km/h in 3,6 seconden...

Audi RS5 Abt
Audi RS5 AbtAudi RS5 AbtAudi RS5 AbtAudi RS5 AbtAudi RS5 AbtAudi RS5 AbtAudi RS5 AbtAudi RS5 AbtAudi RS5 Abt

De Duitse tuner Abt heeft zijn handen vuilgemaakt aan de vorig jaar gefacelifte Audi RS5 Coupé. De van nature al gespierde sportieveling krijgt er een aardige bonk vermogen bij.

De kans dat je in de Audi RS5 Coupé om vermogen verlegen zit, lijkt ons nihil. Hij stampt net als de RS4 en RS5 Sportback 450 pk en 600 Nm uit zijn 2,9-liter biturbo V6. 'Meer is altijd beter', lijkt het motto van tuner Abt te zijn. Die geeft de RS5 Coupé een krachtkuur en vergeet daarbij niet ook het uiterlijk op te pompen.

Abt krikt het vermogen op tot 540 pk en 680 Nm en dat betekent dat de spierkracht van de Audi is vergroot met 90 pk en 80 Nm. Het extra vermogen is onder meer afkomstig uit een herschreven motormanagementsysteem en een aangepast inlaattraject. Abts Audi RS5 Coupé accelereert in 3,6 seconden naar de 100 km/h en is daarmee 0,3 tellen rapper dan het origineel. Heb je je RS5 Coupé door Audi laten uitrusten met de optionele koolstofkeramische remmen? Dan zorgt Abt ervoor dat de snelheidsbegrenzer pas bij 300 km/h zijn werk gaat doen. Het is opvallend dat Abts recentste RS5 Coupé vrijwel net zo krachtig is als de heftige RS5-R die het bedrijf van de pre-facelift RS5 op de menukaart had staan. Mogelijk komt de tuner op termijn dus met een nieuwe RS5-R die nog een stukje krachtiger wordt dan deze 530 pk sterke variant.

Natuurlijk kun je bij Audi aankloppen voor een reeks uiterlijke extraatjes. Abt laat met deze gifgroene en op 21-inch goudkleurig lichtmetaal geplaatste RS5 Coupé alvast zien wat er allemaal mogelijk is. Dit exemplaar is volgehangen met een relatief subtiele uit koolstofvezel spoilers en vleugels bestaande bodykit. Abt geeft hem tevens een set veren waarmee de spierbundel tot 2,5 centimeter dichter tegen het asfalt komt te liggen dan de standaard RS5.

PRIVATE LEASE Audi A5

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.