Volvo XC70 2.4D DRIVe Momentum (2009)

Uitvoering | XC70 2.4D DRIVe Momentum |
Bouwjaar | 2009 |
Jaar van aanschaf | 2016 |
XC70
Geachte lezer,
Deze Volvo XC70 is in privé aangeschaft, i.v.m. opgroeiende kinderen, oudere pubers, waardoor er ruimtegebrek ontstond in de voorganger (golf cross country 2007 1.4 tsi). Ik kreeg zo'n belachelijk hoog inruilbedrag geboden voor de golf, bij Volvo dealer Serva in Nijkerk, dat ik terstond deze XC 70 heb aangeschaft. Zonder garantie of wat dan ook. Achteraf gezien bleek er ook niets te mankeren aan de auto, alleen verkeerde banden gemonteerd. Gokje maar alle goed dus.
Auto wordt met name gebruikt door mijn partner en kids. Een grotere auto was nodig i.v.m, vakanties (wintersport) en twee honden. Auto is veel gebruikt als verhuiswagen i.v.m. studerende kids. Werkelijk alles past erin. Voor de wintersport heb ik een ski set van Volvo aangeschaft, dit is supersysteem. In Nederland nodigt de auto uit tot snel rijden op de snelweg, in de rest van Europa, Scandinavië, Oostenrijk en Zwitserland, is het vermogen ruim voldoende om comfortabel te rijden.
In ons huishouden zijn twee Volvo's, deze en een S80 (Zie andere review).
De XC70 heeft naast de reguliere service beurten geen enkele storing of mankement gehad maar de auto vreet banden, iedere 25.000 km moeten de voorbanden verwisseld worden. Na vier jaar in bezit is dit eigenlijk de grootste kostenpost geweest. De S80 hoeft pas na 50.000 km een bandenwissel te hebben. Het comfort is goed, de stoelen zitten erg goed (met stoelverwarming). Het verbruik is met gemiddeld 1 op 11 redelijk, de motor klinkt goed en is beresterk. Er hangt geregeld een zwaar beladen aanhanger achter. Dit is geen enkel probleem voor de XC70.
Zijn er nadelen?
De auto is log, stuurt bij lage snelheden zwaar, en ondanks aanwezigheid van achteruit camera's soms lastig in te schatten.
Mijn kinderen rijden liever in mijn S80, deze is gebruiksvriendelijker.
Overall is de XC 70 een betrouwbare metgezel, Ik overweeg om de auto af te rijden daar de motor beresterk is, en de inruilprijzen belachelijk laag zijn.
Wordt vervolgd.
- Betrouwbaarheid4