Volvo V40 2.0 T Exclusive-Line (1999)
Uitvoering | V40 2.0 T Exclusive-Line |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Deze auto rij ik nu sinds december en bevalt zeer goed.
Het is officieel een exclusive line, maar de vorige eigenaar heeft als extra"s voor en achter electrische ramen, cruise controle en licht metalen velgen, airbag passagier en vast nog paar zaken die ik nu vergeet te melden. Waardoor het resultaat een zeer luxe auto is.
De motor is relatief zuinig, gecombineerd gebruik bij normale rijstijl is gecombineerd 1 op 9,5 wat zuinig is voor zo"n auto. Ook loopt de auto harder dan opgeven, op teller ruim over 230km/h op vlakke weg, voor de automaat.
Wegligging is redelijk, dat wil zeggen auto ligt als blok op de weg maar op lange ritten ga je toch wel voelen dat het onderstel meer gericht is op wegligging dan comfort. Beetje een compromis dus.
Verder ben ik best te spreken over de volvo dealer. Na aanvankelijk wat problemen over de vorige auto, is deze kosteloos omgeruild voor deze.
De vorige auto bleek een schade model; de schade was goed hersteld, maar bij zo"n type auto blijf je dat toch voelen. Service is verder ook prima.
- Electriche raam linksvoor moest volgens anwb motortje vervangen worden.
- Standaard banden voldoen niet voor deze auto, te weinig grip in de regen(weelspin bij 40km/h!!). Echter met good year f1 g3 banden rijdt auto perfect.
Verder was de ophanging wat lawaaiig, na een lange rit naar Duitsland heeft dit zich zelf verholpen.
Benzine verbruik is voor het type weliswaar zuinig, maar als je echt veel rijdt(meer dan 25.000 km per jaar) dan wordt het toch wel duur. Dat is ook de enige reden dat ik de auto heel mischien nog weg ga doen(met pijn in het hart).