Volvo V40 1.8 Europa (1998)
Uitvoering | V40 1.8 Europa |
Bouwjaar | 1998 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Omdat mijn 940 eigenlijk overbodig werd nadat mijn zoon ook een 940 Estate kocht, ging ik op zoek naar een kleinere Volvo. Het is dus een V40 geworden, en daar heb ik géén spijt van gekregen. Alhoewel, die enkele keer dat je bij de bouwmarkt staat te vloeken omdat die plank in de 940 wel helemaal naar binnen ging, daargelaten.
Het is een goed zittende en fijn sturende auto. De 1.8 heeft wat weinig trekkracht onderin de toeren, maar verder kun je er aardig mee opschieten. De vering is wel wat stug, maar dat kan komen omdat mijn V40 op 16’ velgen (optie) staat, in combinatie met een sportonderstel.
Iets wat mijn keuze voor deze auto ook heeft meegespeeld, is de veiligheid. Want ik wilde wel kleiner, maar niet onveiliger gaan rijden. Welnu, de V40 (of eigenlijk de S40) haalde de (toen nog) maximale score van 4 sterren in de Euro-NCAP botsproeven. Even ter vergelijking: de Mercedes C-klasse, BMW 3-serie en Saab 900 haalden slechts 2 sterren...
Kortom: prima auto! Het enige waar men over kan vallen, is de wat beperkte (bagage)ruimte in vergelijking met bijvoorbeeld een Ford Mondeo. Maar ja, dan praat je wel over een klasse minder.
Afstandsbediening cv gereset, knipperlicht bleef soms branden. Onder garantie en snel gebeurd.
Knop gevarenlichten vervangen.
Voor de rest niets bijzonders.