Volvo C70 T5 (1999) #5

Uitvoering | C70 T5 |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2013 |
Eindelijk een Volvo C70
Na jaren auto's te hebben gehad, die rekening hielden met de gezinssamenstelling (5 pers.), waaronder Volvo 855 2.0T en een Volvo 855 2.5 Sport, nu eindelijk een Volvo C70 T5.
Afgelopen maanden de diverse autoreviews gelezen waarbij ik overtuigd ben geraakt en heb een oudere Volvo gekocht en laat er een LPG installatie (Prins VSI 2) inbouwen. Ik rijd dagelijks 120 km, dus dat gaat lonen.
Ik moet alleen nog de electrische passagiersstoel repareren. Die doet niets meer. Dus op zoek bij de forums.
In juni een LPG G3 Prins V2 installatie laten inbouwen met een bruto 100 L tank in Rijssen.
Eerste verbruik op LPG ongeveer 1 op 8.
Na 23.000 gereden km's is het verbruik op LPG gemiddeld 1 op 7,5 bij stevig doorrijden.
Mijn automaat begaf het bij 165.000km. Heb nu een gebruikte ondergezet: kosten € 1.200.
De beurt bij 175.000 km kostte mij € 450.
183.000 km een heerlijk snelle auto voor de snelweg. Wanneer nodig heb je een overvloed aan pk's onder het pendaal. Één, twee of drie keer terugschakelen en je geeft iedereen het nakijken.
Voor binnendoor weggetjes merk je het tankgevoel. Het is niet echt een licht voetige auto.
Wat jammer is dat zowel bij de zijruiten als bij het open dak windruis op de rubbers ontstaat. Het sluit jammergenoeg niet meer zo goed als bij aflevering.
Ik heb electrische stoelen, maar het nodigt niet uit om passagiers achterin mee te nemen. De ruimte achterin valt best mee, maar de electrische bediening is enorm traag. Wel lekker is de stoelverwarming. Een paar minuutjes is voldoende om de ergste kou te verdrijven. Inmiddels toch maar handbediende lederen stoelen ingezet. Is veel praktischer.
Er is een raar probleempje: de auto slaat soms bij lage toeren af. Diverse forums nagelezen over gasklephuis, maar garage denkt aan een membraan op Eem klep bij de turbo, omdat er een storing vermeld stond overdruk turbo.
Juli 2014
Twee nieuwe voorbanden. Op basis van reviews en testen afgeweken van Michelin en gekozen voor Continental ContiSportContact 5 FR 225/45 R17 91Y samen excl. Montage € 210.
Uiteindelijk via mijn garage de turbo bij Hoets laten reviseren
Loyaliteit loont
Sinds de aanschaf heb ik er nu zo'n 70.000 km aan toegevoegd. Wat je regelmatig lees is dat kort na de aanschaf er een aantal grotere reparaties komen. Dat speelde bij mijn Volvo ook: de versnellingsbak, de turbo en kachelradiator. Verder alleen regulier onderhoud. Mijn rekeningen zijn nog nooit zo laag geweest, mede omdat ik niet bij een reguliere merkdealer zit, maar een garage (Autotess Deventer) die echte liefhebbers zijn van oude auto's zoals Saab en Volvo. Wanneer mogelijk maken ze gebruik van gebruikte onderdelen, waardoor dit allemaal betaalbaar blijft. Ik rijd dagelijks 120 km, dus de auto betrouwbaar zijn. En dat is die. Ik rijd op LPG stevig door en mijn verbruik is gedurende de 70.000km tussen 1 op 7,5-8.
Er zit nog steeds de eerste accu in en de eerste uitlaat onder. Idem remschijven.
Op naar de 300.000
N.b. De kleur is Mystic Silver nummer 427.

Volvo C70 Convertible 2.4 T Prestige, automaat
- 2000

Volvo C70 Convertible 2.4 T Luxury | Liefhebber gezocht! | Clima | Cruise | Leder | Metalic | Stoelverw. |
- 2000

Volvo C70 Coupé 2.4 T Prestige | Automaat | Dolby Surround Audio | Stoelverwarming | Cruise Control
- 1999