Volvo C70 T5 (1998) #7

Volvo C70 T5 (1998)
Volvo C70 T5 (1998)Volvo C70 T5 (1998)Volvo C70 T5 (1998)Volvo C70 T5 (1998)Volvo C70 T5 (1998)Volvo C70 T5 (1998)Volvo C70 T5 (1998)

UitvoeringC70 T5
Bouwjaar1998
Jaar van aanschaf2016

Klassieker in wording

Inmiddels al bijna 3 jaar in bezit, dus wordt het tijd om deze auto eens te reviewen. Ik kocht de auto destijds van een echte Volvo liefhebber die altijd erg zuinig op de auto was geweest. Ik was op zoek naar een C70 in de kleur saffron. Het moest een T5 automaat zijn met de Propos velgen en het dolby geluidssysteem. Toen deze auto werd aangeboden op MP heb ik dan ook geen moment getwijfeld en dezelfde dag nog gekocht.
Op een open dak na zijn bijna alle opties destijds door de eerste eigenaar aangevinkt (dat was een Volvo dealer in Nijmegen). Bij aanschaf zag de auto er dus al heel netjes uit, op een kapotte zitting na (de hond een gat in de bekleding geknaagd). Via een Volvo specialist beide zittingen laten voorzien van nette bekleding (overgezet uit een andere). Daarnaast heb ik alle kleine parkeerdeukjes laten uitdeuken waardoor de auto er weer strak uit ziet. Een tweede set wielen (ook Propos) aangeschaft en deze laten stralen en coaten (de oude set met wat stoeprandschade wordt gebruikt voor winterbanden). De auto verkeert dan ook vrijwel in nieuwstaat. Wat is er verder nog aan gedaan? Een nieuwe airco (alles nieuw) is er begin 2019 in gezet (oude was lek en pomp was niet meer zo goed). Daarnaast alle onderhoud uitgevoerd door een Volvo specialist of de dealer.
En dan het rijden.
Het blijft een genot om mee te rijden. Ondanks dat hij iets minder krachtig is dan mijn V70R heb je toch nooit het gevoel iets te kort te komen. In Duitsland heb ik er ruim 210 km/h mee gereden en dat ging probleemloos. De zittingen zijn iets minder dan de V70R. Ik denk dat vooral voor lange mensen (ben ik niet) de stoelen misschien iets aan de korte kant zijn. De wegligging is uitstekend (deze heeft een sportonderstel) en toch blijft het comfort goed. In de auto zit je goed en ook de radio is een genot. In deze auto zit het dolby systeem (SC901) met dynaudio speakers. Aangevuld met een gromaudio module om bijvoorbeeld Spotify te kunnen luisteren,
Nadelen heeft de auto ook. Allereerst is de draaicirkel groot. En omdat het een grote auto is maakt dat parkeren op krappe plekken lastig. Sta je dan eenmaal in het te kleine vakje dan loop je tegen het tweede nadeel aan: de deuren. Die zijn groot en de auto is breed; een minder handige combi. Maar na een paar jaar ben ik er aan gewend en zoek ik gewoon een plek waar de auto wel makkelijk in past. En het is natuurlijk geen zuinige auto, maar daar koop je hem ook niet voor.
Na 3 jaar vind ik het nog steeds een mooie auto, maar dat mag ieder voor zich weten natuurlijk. 3 ton op de teller is voor een Volvo uit die tijd (en voor een T5 blok) natuurlijk helemaal niets. Dus ik verwacht er nog wel wat jaartjes plezier van te hebben.

Verkocht

Na lang twijfelen toch besloten de C70 te verkopen. De auto stond veel stil (soms wel maanden). Bij de laatste beurt alles netjes laten maken en ook de remmen vervangen (de schijven waren aangetast door het lange stil staan). Auto verkeerde in top staat en de nieuwe eigenaar (gelukkig een liefhebber, maar dat is logisch) was er dan ook heel blij mee. Gezien de staat van de auto verwacht ik dat hij er ook weer veel plezier aan zal beleven.