Volvo C70 2.0 T (2000)
Uitvoering | C70 2.0 T |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
geen afstand kunnen nemen
Ik werd direkt geraakt door zijn schoonheid, toen ik bij toeval in juli 2007 bij de Opeldealer in Hengelo door de showroom liep. Tot dat moment had ik auto's gekocht om de praktische waarde. De C70 is allesbehalve praktisch. Bij mij moest daarom ook echt de knop om. Kort na de aankoop bleek dat de distributieriem vervangen had moeten worden en de dealer heeft dit zonder morren alsnog gedaan. Bij 115000 heb ik 4 banden vernieuwd en dit is gelet op de maat (225 x 16) een behoorlijke investering.
Tot heden is alleen een motorsteun vervangen en een paar lampjes, verder helemaal niets!
Normaal heb ik na 2 jaar weer de neiging om een andere auto te kopen maar ik wil hem niet kwijt. De C70 rijdt gewoonweg geweldig!
Zoals alom bekend zijn de Volvostoelen uiterst prettig om lang in te zitten. In de auto hangt een 2 liter turbomotor met 163 pk. Begin dit jaar heb ik hem laten tunen naar ca. 224 pk en dit blijkt een goede investering te zijn geweest. De motor is nu erg soepel, heeft meer trekkracht omderin en maakt bij hogere toeren een heerlijk 'race'-geluid. tenminste, als ik de volumeknop van de fenomenale geluidsinstallatie niet te ver naar rechts heb gedraaid!
Minpuntjes? Loodzware rugleuning verplaatsen om als slangenmens achterin te stappen, krappe kofferbakopening, geen neerklapbare rugleuning achterbank, krakende stuurstangen bij volledige uitslag van de voorwielen, lichte trilling in het stuur (waarschijnlijk volgend jaar stuurkogels vervangen?), motorkap zakt weg na opening. Auto vervangen? Ik dacht het niet!