Volvo Amazon Combi (1966)

Uitvoering | Amazon Combi |
Bouwjaar | 1966 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Ik heb de Volvo Amazon Combi gekocht bij een particulier in Friesland. Hij wist mij te vertellen, dat de Combi compleet gereviseerd is en dus technisch goed. Helaas was er na de revisie weinig aan gebeurd en het interieur bestond dus uit een tapijt en een schroevedraaier.
Al snel na de aankoop bleek dat de stuurinrichting ook te wensen over liet, er zat erg veel speling in (kon rustig het stuur 3cm heen en weer bewegen zonder dat er wat gebeurde). Ook zaten er lelijke roestige velgen op en zat er een klein beetje roest rond de wielkasten. Eerst moest er dus wat aan de stuur inrichting gebeuren, hier is een nieuwe hardi schijf in gekomen en zijn de voorbanden vervangen. Toen zijn ook meteen de velgen gespoten en de roest weggewerkt. De achteras bleek ook meer lawaai te produceren dan wenselijk, maar de vorige eigenaar was hier van op de hoogte en had vriendelijk een goede achteras erbij geleverd. Deze is eronder gezet waarna er heerlijk mee gereden kon worden, mede dankzij de overdrive (soort ingewikkelde en lange 5e versnelling) is er goed mee te rijden.
Vooral heerlijk in de zomer lekker toeren en nagekeken worden. Verder is de auto goed te rijden in de stad, door de korte versnellingen kan de auto hier goed meekomen maar de topsnelheid is evengoed nog 150 kmpu. De betrouwbaarheid van de auto vind ik oke, ik heb een kachelkraan vervangen, omdat deze lekte en er is een lichtschakelaar vervangen, dit zijn de enige onderdelen die vervangen zijn.
Het is kort samengevat dus een mooie en leuke auto om in te rijden en verrassend makkelijk te onderhouden en goed te houden.
(Foto van voor de mooi gespoten velgen)
Er is een kachelkraan vervangen en een lichtschakelaar
Verder is het onderhoud of slijtage
Het gevoel van degelijkheid maakt zich dus waar
Autoverkoop-top 10 nummer 5: Kia Picanto blijft (vrijwel) onverminderd scoren
BMW Concept Speedtop: ook deze gaat in productie!
Voor €13.000 koop je een van deze enorme SUV's: trailertrekkers met vleugje chic
Test: Fiat Grande Panda Hybrid - Geinig veelzijdig
Deze Lexus LS was maar kort leverbaar – In het Wild

Een vraag of een opmerking? Laat het ons weten met een reactie.