Volvo 940 Estate GL 2.3i (1993)

Volvo 940 Estate
Volvo 940 EstateVolvo 940 EstateVolvo 940Volvo 940Volvo 940Volvo 940Volvo 940 - interieur

Uitvoering940 Estate GL 2.3i
Bouwjaar1993
Jaar van aanschaf2010

Mijn oude Volvo 940

Met mijn vorige auto kreeg ik toch wel wat problemen die veel geld gingen kosten. Ook werd ik niet gelukkig van het benzineverbruik. Dus gelukkig snel een koper gevonden met als resultaat dat ik zonder auto zat.

Een kennis van me verkocht zijn Volvo 940. Hij had 'm al 9 jaar en de 940 had altijd in het centrum van A'Dam gestaan. Dat kon je dus ook wel zien, behoorlijk wat parkeerschade en er was zelfs over de motorkap gelopen. Dat krijg je als ie voor een studentencafe staat. Technisch is ie goed en daar ging het mij om. Voor een paar honderd euro wisselde de Volvo dan ook van eigenaar.

Toen ik de 940 kon kopen stond er precies 310.000 km op. In begin was ik wat huiverig voor zo'n hoge stand maar al snel bleek bij verschillende reviews dat zo'n stand vrij normaal is en de 940 nog best wel een tijdje mee kan. Ik heb 'm gelijk een beurtje laten geven en distributieriem laten vervangen en alles bleek verder goed te zijn. Motor loopt goed, automaat schakelt soepel alleen de bestuurdersstoel is wel wat slapjes bij de uitstap.

De 940 rijdt echter formidabel. Weinig rammeltjes en kraakjes en ligt lekker op de weg. De motor is niet bepaald snel maar kan prima met het verkeer meekomen. M'n kruissnelheid op de snelweg ligt meestal rond de 130 en dan is ie -vooral vergeleken met de Cherokee- nog best wel zuinig. Ongeveer 700 km op een volle tank (+/- 70 liter). Stadsverkeer is ie een stuk minder zuinig trouwens maar dat vergeef ik 'm :)

Inmiddels ben ik ruim 2600 kilometer verder en ben niet tegen problemen aangelopen. Het enige wat ik bij moest vullen was ruitenwisservloeistof i.v.m. pekel. Op de snelweg gedraagt de 940 zich heerlijk en comfortabel. Weinig windgeruis of herrie van de motor. De stoelen zijn dusdanig dat je met gemak 500 km of meer aan 1 stuk kunt afleggen en niet stijf of verkrampt uit de auto komt.
In stadsverkeer is ie ook goed te doen en is goed overzichtelijk. Krap inparkeren is dan ook geen enkel probleem. Met alle sneeuw van afgelopen dagen heb ik bijna bewondering voor de wegligging gekregen. Zo stabiel en rustig en als ie van achter wat uitbreekt dan is dat heel makkelijk te corrigeren.

Het enige wat ik niet helemaal snap aan de 940. Hij heeft verwarmde buitenspiegels, stoelverwarming, airco en automaat maar de ramen moet je nog open slingeren.

Ik had 'm eigenlijk als tijdelijke auto genomen, maar hij bevalt eigenlijk zo goed dat ik er nog een tijd in blijf sturen. Het is echt een auto die je steeds meer gaat waarderen en gebouwd is als een tank.

Een toppertje en aanrader eigenlijk.

3,8

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens