Volvo 360 GL (1985)

autoreview

Volvo 360 GL (1985)

Signalement

Uitvoering360 GL
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1985
Jaar van aanschaf2008
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Grappig om een preview te starten van een auto waarvan er nog maar een paar honderd op de weg zijn. De Volvo 360 twee liter carburateur van 22 jaar oud.

Ik kende hem al van lang geleden en enige jaren geleden. De eerste is weggegaan na aanrijding en de tweede was een "kale" versie die ik inruilde voor de Volvo 360 injectie. Dit is mijn elfde Volvo 300 serie.

Dit is dan de GL. Heerlijke stoelen en een prachtig geluid van het heerlijke blok.
Liever de carburateur en de injectie. Dit mede door zijn lagere toeren bij het optrekken en zijn zuiniger verbruik. Ongeveer 1 op 12 bij normaal verkeer.

Ja, het is waar, alsof je in een 240 rijdt met een klein jasje.
Vertrouwd, sterk en en starten als een speer.

PROBLEMEN

De carrosserie heeft na 22 jaar enkele plekjes en aan het interieur, en dit soort zaken, moet even wat gebeuren. Het zijn meer schoonheidsfoutjes of niemendalletjes.
Even de koppeling iets bijgesteld.
Het sturen met de GLT bredere banden is wat stug maar daar houd ik van.

5,0
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  5
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (2)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens