Volkswagen Touran 1.6 16V FSI Athene (2004)

Volkswagen Touran
Volkswagen TouranVolkswagen TouranVolkswagen TouranVolkswagen TouranVolkswagen TouranVolkswagen TouranVolkswagen TouranVolkswagen Touran - interieurVolkswagen Touran - interieurVolkswagen Touran - interieurVolkswagen Touran - interieur

UitvoeringTouran 1.6 16V FSI Athene
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2005

We hebben deze auto pas 3 weken in bezit, en de motor is pas net een beetje ingereden. Hele prettige auto strakke wegligging, fijne motor en vooral erg stil. De 6 bak is echt fijn en schakelt erg direct. De wegligging is ook een heel ander verhaal dan dat van de Scenic. Waar de scenic zoekerig was is deze besturing erg communicatief. Een pluim wat dat betreft voor Volkswagen, een hoge auto op zo’n manier bouwen dat het dynamisch gereden kan worden zonder overhellen etc.

14-4-2005

Inmiddels rijden we de auto al een tijdje en staat de kilometerteller al op 6100km. In deze tijd problemen gehad met de dealer, nadat op een of andere manier de abs sensorkaber van het linkervoorwiel was doorgescheurd. Het komt naar mijn mening dat deze zijde van de kabel te kort was(fabriek af) en is in mijn ogen dus een productiefout, dus een garantie claim. De dealer was het daar niet mee eens. Dit gebeurde 5 weken na koop in duitsland, waar je abs en esp toch weleens nodig kan hebben op de autobahn.

06-03-2006

Auto heeft inmiddels dik 37000 km op de teller, en is in die tijd goed bevallen. Paar malen duitsland opgezocht en daar voldoet deze auto prima op hoge snelheid (op teller 170 tot 210). Verder geen problemen gebleken, auto heeft pas beurt gehad bij 35000 km. Olie peil nauwelijks gezakt en super schoon. Fijne auto alleen een wat stug afgestemde vering, ja dat heb je met Duitse auto’s!

09-06-2006

Veel kilometers gereden, 3 á 4 x per week van Bunnik naar Vlissingen. Auto blijft zeer zuinig! 6,8 liter gem op 100 km bij 130 km/h. Erg mooi!

-Alleen bij het verlaten van de showroom was de accu leeg en moest er een nieuwe in waarna de storingen uit de computer van de auto gehaald moesten worden.
-abs sensor kabel doorgescheurd. Kosten klant. Leenauto mee, dachten ’o! wat een goede service!’ Want de kabel moest uit duitsland komen (10 dagen wachten) zonder opgaaf of belletje van dealer, maar toch een leenauto. Komt 4 weken na de reparatie een bon binnen van 400 EURO voor de leenauto.
Ik moet zeggen dat ik dit buiten alle proporties vind. De dealer schroomd al met het bellen hoe het met de auto staat. Geeft mij een auto mee zonder te zeggen dat er kosten aan verbonden zijn.
Kortom een Schande voor de Volkwagen-keten de afhandeling van schade bij deze dealer, De Haas Veenendaal.
- putjes in het dak van inzakkende lak, dit schijnt een fabrieksfout te zijn(toch een beetje jammer), bij sanato Zeist goede afhandeling bij dit gebeuren.
-Verlichting van dimlichtschakelaar en gevaren lichten geeft het op na 28000 km dit is niet te herstellen omdat er een PARROT carkit is ingebouwd. En dit na 28000 km(!) pas een storing geeft op een overgevoelige schakelaar ofzoiets (rare uitleg van garage). Dit vind ik beetje gek.
-Reflectoren in beiden rechter portieren vervangen omdat ze er zomaar uitgevallen waren.