Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline (2002)

Volkswagen Polo
Volkswagen PoloVolkswagen PoloVolkswagen PoloVolkswagen PoloVolkswagen PoloVolkswagen Polo - interieur

UitvoeringPolo 1.4 TDI Comfortline
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2002

We hebben het hier over de 75 pk 1.4 tdi 3-cilinders van Volkswagen in model Polo, Comfortline uitvoering.
De 3-cilinder laat erg goed van zich horen zowel bij koude start, als bij het stilstaan voor een stoplicht.
Voor een 3-cilinders is deze auto naar mijn menig erg snel. Ik heb meerdere TDI´s van VW gereden (van 90 tot 130 pk), en ik moet zeggen dat deze polo zeer rap is met ’maar’ 75 pk. Het is dan wel een lichte auto, maar je kan er erg goed mee doorrijden, 180 is zeker haalbaar.
Op de snelweg hoef je je niet te schamen met deze Polo, hij kan erg goed mee komen.
Alleen die binnenruimte he. Ik ben zelf 1m91 lang, en kan tot op de dag van vandaag geen goede zit vinden in deze auto. De stoelleuningen in de comfortline uitvoering zijn simpelweg te kort, waardoor ik steevast last van nek en rug heb na een rit van meer dan 25 min. Dat is dus voor mij persoonlijk een enorm minpunt van deze op zich niet verkeerde auto. Qua uitrusting kom je niks te kort, elec. ramen, centr. deurvergr. (zonder ab) climatic, boordcomputer, het zit er allemaal op.
Het onderstel is echter veel te week, de sportuitvoering zou wat dat betreft de betere keuze zijn.
1 ding nog over dat motortje, erg krachtig apparaat waarbij de wielen snel doorslaan bij enthousiast optrekken.
Zorg je er echter voor dat de banden grip houden, dan kom je verdomd snel van je plek.
Over de VW dealer in Tilburg niets dan goeds, zeer goede service, wordt er altijd erg vriendelijk geholpen, zelfs met een Polo 3-cilinder met 133000 op de teller.

De binnenruimte schiet echt te kort.
Stoelen zijn zeker voor verbetering vatbaar.
Wel weer een vw de volgende keer, geen polo meer.
De grotere broer is de beter optie voor mij ( en mensen van 1m85 1m90 plus).

5,5

PRIVATE LEASE Volkswagen Polo