Volkswagen Passat Variant 2.0 5V Arctic (2003)
| Uitvoering | Passat Variant 2.0 5V Arctic |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2003 |
| Jaar van aanschaf | 2003 |
| KM-stand bij aanschaf | 1 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Reeds 10 maanden tot grote tevredenheid in deze auto onderweg. De afwerking is ’tadellos’ zoals de Duitser zo mooi omschrijft, zowel in als exterieur.
Sommigen vinden het model wel erg gedateerd, edoch kinderziektes zijn deze auto volledig vreemd, wat wel anders was bij mijn vorige auto eveneens bouwjaar 2003, van Franse makelij en waarschijnlijk ook van de bekende Franse slag, maar laat ik daar maar over ophouden.
Comfort staat op een hoog peil bij de Passat, en ook de wegligging is niet verkeerd, maar zeker niet op zo’n hoog niveau als bij een BMW compact waarin ik ook wel eens rij.
Motorisch heeft deze 2.0 liter 20-klepper met 130 pk heel wat in huis, draait zeer soepel en nauwelijks resonanties alleen bij ongeveer 90km/u in zijn vijf. Het verbruik is merkwaardig te noemen; in stadverkeer 1 op 8, bij langere afstanden vaak 1 op 13/14!
Technische defecten hebben zich nog niet voorgedaan, laten we hopen dat dat zo blijft.
Het Arctic-pakket is gebaseerd op een Comfortline uitvoering, wat betekent dat men velours bekleding in het interieur aantreft. Naar mijn smaak geen echte aanrader, zweterig in de zomer en de blonde haren van mijn vrouw zijn niet te verwijderen zodat vreemden steeds vragen of ik een nieuwe Golden-retriever hond gekocht heb!
Resume; koop een Sportline of Basis-uitvoering of bij voldoende liquide middelen meteen de Highline: erg duur maar ook heel mooi.
Problemen zijn nog niet opgetreden, behalve dat een steenmarter de Passat ook wel interessant vond en de koelslangen ’s-nachts een keer oppeuzelde; dure grap!
up-date 18 februari 2004.
Inmiddels 23000 km gereden, en nog steeds geen technische mankementen. Wel gaf boordcomputer bij 17000 km aan dat het tijd was voor een beurt, hetgeen erg vreemd mag heten nu de Passat een verlengd onderhoudsinterval kent. Bij controle in garage bleek dat boordcomputer verkeerd was geprogammeerd, kan dus nog zeker 10000 km rijden zonder beurt aldus de garage..
In een eerder bericht merkte ik op dat de Passat bij 90 km/h een resonantie had, deze is nu geheel weg! Wellicht een hele lange inlooptijd nodig.
Enige storende is de schrapende aero-ruitenwisser, bij weinig regen is het geluid niet om aan te horen, oude ruitenwissersysteem was veel beter.
Het verbruik is in de afgelopen winterperiode fors toegenomen, zeker 1 op 10, ondanks veel langere stukken.
Het olieverbruik is nog steeds nihil te noemen.
up-date 31 juli 2005
inmiddels 30000km gereden nog steeds zonder noemenswaardige storingen of iets dergelijks.
eerste grote beurt gehad, bij uitlezen geheugen bleek dat stelmotoren clima-tronic kapot waren, onder garantie vervangen, tevens bleek bij proefrit door monteur dat spanveren van airbag ook kapot waren, gratis vervangen.
Garage heeft goed werk geleverd, was in het verleden wel eens geheel anders bij de VW mensen hier in Zuid-Oost Limburg!!
er blijft maar een probleem en dat is de beschermfolie op de achterbumper, deze krijgen ze maar niet vastgezet, maar ja als dat alles is.
Verbruik is zeer stevig door continue airco-gebruik, 1 op 10 met veel pijn en moeite, valt toch wel tegen.Ook lijkt het wel of het vermogen zeer sterk afneemt bij intensief gebruik van de airco, bij vorige auto’s merkte ik dat minder.
Update 21 april 2005
Inmiddels meer dan 45000 km gereden, nog steeds zonder ook maar een techisch mankement. Geen rammels, geen electronica uitval of iets dergelijks, kortom geen enkele reden tot klagen.
Olieverbruik nog steeds nihil,wel beginnen de banden bijgeluiden te maken, edoch nog niet hinderlijk.
Het verbaast me dat in andere reviews van het nieuwe type Passat de afwerking als negatief betiteld wordt, of zou dat komen dat mijn Passat een van de laatste types is van de oude serie en hier alle kinderziekten uit zijn?
up-date 5 oktober 2006
De Passat is ingeruild, bij inruil op een nieuwe Passat geen goede inruilprijs geboden door VW-dealer, derhalve overstap gemaakt naar BMW 3-serie..
Afscheid met gemengde gevoelens, comfort, betrouwbaarheid van de Passat zijn zeer goed te noemen. Geen storingen of rammels en kraakjes meegemaakt, is bij de nieuwe Passat wel anders hoor ik vaak in mijn naaste omgeving.
Ten opzichte van de Bmw is het weggedrag van de Passat dweilerig te noemen, en niet meer van deze tijd. Wel is de Passat een stuk relaxter te rijden dan de 3-serie, een beetje het gevoel van de oude sofa van mijn oma. Dat is ook wat waard in dit hectisch verkeer.
Het enige echte nadeel van de oude Passat tot 2005, lijft mijns inziens het hoge vebruik van de 2.0 20v benzine alsmede de lange slag van de koppeling.
Ik zal deze probleemloze auto missen en wens de nieuwe eigenaar veel plezierige kilometers.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker
PRIVATE LEASE Volkswagen Passat

Deze Volkswagen Passat W8 heeft in 350.000 kilometer vast veel geld gekost - Liefhebber gezocht

Volkswagen Passat Variant 1.9 TDI – 2002 – 903.317 km – Klokje rond

Test: Jaguar XJ - VW Passat - Kia Cee'd - Opel Corsa

Volkswagen Passat Variant 1.9 TDI 100pk Trendline (2001)