Volkswagen Golf Variant 1.8 75pk Milestone (1998)
Uitvoering | Golf Variant 1.8 75pk Milestone |
Bouwjaar | 1998 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Ik heb deze auto als ex-leasebak gekocht, eigenlijk met gemengde gevoelens omdat ze soms behoorlijk afgeragd worden. Dat bleek uiteindelijk heel erg mee te vallen. Er zijn wel duidelijke \"gebruikssporen\" te vinden, zowel binnen als buiten maar dat mag ook wel met een tien jaar oude auto die intensief is gebruikt. Bovendien is de kleur (wit) behoorlijk besmettelijk
Maar.... altijd dealeronderhouden en dat was weer een pluspunt.
Alles wat er op hoort zit er ook op, maar meer ook niet. Zo zit in de achterportieren wel ruimte voor luidsprekers maar zijn er geen draden doorgetrokken (in de voorportieren wel) Dat vind ik toch wel van een verkeerde zuinigheid (wat zal het extra gekost hebben af-fabriek?)
Sinds de aanschaf heb ik niet anders dan probleemloos gereden, ook tijdens de vakantierit naar Italie. Ook steile berghellingen zijn geen probleem, ook niet volbeladen. Olieverbruik; nu een litertje in al die tijd dus dat is zeer acceptabel.
De auto komt goed mee al had hij wat mij betreft wat meer pit mogen hebben. Het enige dat ik mis is een airco, wat bij de volgende aankoop zeker niet meer mag ontbreken.
Inmiddels heb ik sinds aankoop 25.000 kilometer gereden zonder een centje pijn.
Het verbruik lag van de zomer rond de 1:12 met behoorlijk wat stadverkeer. Nu het kouder wordt ongeveer 1:10
Auto heeft netjes zijn beurten gehad, tot nu toe een keer blijven staan vanwege een gebroken eindstuk van de koppelingskabel. De ANWB monteur vertelde dat dit een veel voorkomend euvel is, niet alleen bij VW maar bij meerdere merken. Na verloop van tijd treed metaalmoeheid op.
De enige extra kosten tnt bestonden dus uit een nieuwe koppelingskabel (150 euro) en een setje nieuwe voorbanden.
Verder heb ik een ander vw stuur en een versnellingspookknop vervangen wegens slijtage. Twee maal een tientje op de sloop.
grote beurt
Auto heeft een grote beurt gehad plus apk. Geen enkel probleem geconstateerd. Wel een nieuwe distributieriem /multiriem en waterpomp vervangen.
Probleempje: het dak begint soms te lekken bij harde regen. Misschien zijn de dakrubbers niet helemaal goed meer?
kostbare beurt
Kleine beurt was wel genoeg, maar er kwam een behoorlijke onkostenpost bij. De veerschotels achter moesten vervangen worden, waren doorgeroest. E800!!
exit
Helaas heeft iemand tijdens het afslaan op de kruising mijn auto gepakt. Totalloss verklaard, kreeg nog E2000,= terug. Ook qua dagwaarde viel me dat nog wat tegen.
Al met al toch wat twijfels. De volgende auto wordt in elk geval géén golf
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee