Volkswagen Golf Cabriolet (1986)
Uitvoering | Golf Cabriolet |
Bouwjaar | 1986 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
De auto die ik gekocht heb is een geimporteerde auto uit Amerika. Dit is te zien aan de grote zijmarkeringslichten, welke ik er stoer uit vind zien. De auto is tevens voorzien van airco en een beige lederen interieur met stoelverwarming (naderhand ingebouwd ter vervanging van standaard interieur).
De auto heeft goede rijeigenschappen. De brede velgen zorgen voor veel grip. Ook zonder stuurbekrachtiging is het goed sturen als de auto eenmaal rolt. De stoelen zijn goed, maar voor mensen langer dan 1.85m wat aan de korte kant. Mits de kap goed is heb je weinig last van windgeruis.
Minder prettig is het benzineverbruik van de 1.8 JH motor. Dit is een speciaal Amerikaans blok met een lage compressie, waardoor er op euro 95 gereden kan worden, in tegenstelling tot de Europese motoren. Het verbruik van deze auto is echter fors: 1 op 11. Ander nadeel is dat de hoeveelheid licht uit de koplampen matig is.
Ik heb helaas te maken met een slecht auto. Het volgende heeft zich voorgedaan:
* Compleet verknipte kabelboom (rare electrische storingen)
* Keerring versnellingsbak lek (koppeling compleet vv)
* Keerring krukas verdwenen (nieuwe distr. riem)
* Motorsteunen versleten
* Accuplaat in staat van ontbinding
* Versleten achterwiellager
* Versleten homokineet
* Versleten bougiekabel
* Roest in punten kofferklep
* Versleten achterdempers
* Verdroogde remleidingen
* Aanjager defect
Het vervangen van defecte delen heeft inmiddels evenveel gekost als de aanschaf van de wagen. Toch ben ik van mening dat het een goede auto is.