Toyota MR2 1.6 (1985)
Uitvoering | MR2 1.6 |
Bouwjaar | 1985 |
Jaar van aanschaf | 1994 |
Wat me zeker bevalt aan mijn MR2 is zijn uiterlijk. Je ziet ze niet zoveel rijden, en die van mij is, naast de standaarduitrusting, voorzien van alle gemakken; automaat, airco, elek. ramen en spiegels, cruise control, leren bekleding, etc.
Als het moet is ´ie rap genoeg, maar ik vind het lekkerder om te cruisen.
Vaak weet men niet wat voor auto het is, en als je dan verteld dat hij al 17 jaar is, is het verbazing alom.
Wat minder ben ik te spreken over de hoge kosten van de onderdelen, mede omdat het Amerikaanse model afwijkt van het europese. Bovendien mis ik de stuurbekrachtiging en is hij ook niet erg zuinig!
Nadelen als weinig bagageruimte en slechts plaats voor twee inzittenden spreken voor zich, en neem je gewoon voor lief als je kiest voor dit type auto.
Door z"n platte banden (215/16/40) laat het comfort op klinkerwegen en slecht asfalt ook te wensen over. Als laatste noem ik het vele windgeruis op snelheid, maar dat hoop ik binnenkort op te lossen met nieuwe rubbers.
Bovengenoemde kilometerstand is trouwens in miles.
Eigenlijk zijn er geen echte rare problemen geweest, of het moet zijn dat de koppakking lek was toen ik hem kocht. Verder de gewone ouderdoms-vervangingen; banden, delen van de uitlaat, versnellingsbak-steunen, distributieriem en wat kleinere onderdelen zoals de remmen ed.
Het is natuurlijk wel een Toyota!
Toen ik de auto een week had, liet hem door een Toyota-dealer nakijken en die kwam met de schokkende mededeling dat alle schokbrekers vervangen moesten worden. Kosten; f 1800,00 incl BTW en arbeid. Bij een second opinion bleken ze echter nog zeer goed. Ze zitten er nu, 9 jaar later nog onder...
Nog 1 opmerking; in jullie database staat dat dit type auto voorwiel-aandrijving heeft... is dan zeker bij de Amerikaanse uitvoering anders?!?!?!