Toyota Corolla 1.6 16v VVT-i Linea Sol (2005)
Uitvoering | Corolla 1.6 16v VVT-i Linea Sol |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2017 |
Mijn ervaringen na ruim 41,000 kilometer met de Toyota Corolla E12
Ik heb de Toyota Corolla Linea Sol 1.6 VVTI uit 2005 voor 6500 euro met 3 maanden bovag garantie in 2017 aangeschaft. Bij deze mijn review:
Gewoon een prima auto. Hij rijdt erg goed, je moet wel een beetje toeren maken, wil je een beetje vlot met het verkeer meekomen. De auto voelt zich het lekkerst als je tussen de 2500-3000 rpm schakelt. Verbruik valt mee voor een auto uit de periode waarin hij gefrabriceerd is. Voor woon-werk verkeer rijdt ik er ongeveer 1 op 13 mee. Bij langere stukken is 1 op 16 zeker haalbaar! Wat ik gewoon echt heel erg netjes vindt. Wel gezegd hebbende dat ik een vrij rustige rijstijl heb!
De stoelen en zittingen voor zijn erg goed. Wel vind ik dat ze voor langere ritten iets meer ondersteuning mochten bieden aan de onderrug.
Climate control doet uitstekend zijn werk en de cruise control is ook écht heerlijk! Is ook heel gemakkelijk te bedienen.
Over de betrouwbaarheid heb ik na 41k rijden ook echt niet te klagen gehad. Alles doet gewoon naar behoren zijn werk.
Het hele uitlaatsysteem is onder garantie al wel een keer vervangen, na zo'n 12 jaar was het helemaal doorgeroest en knapte de achterdemper van het tussenstuk af. Na 12 jaar buiten gestaan te hebben is dit ook wel enigsinds begrijpelijk natuurlijk.
Voor de rest totaal geen problemen gehad, behalve de gebruikelijke slijtage. Af en toe een lichtje moeten vervangen. De remblokken voor willen nog wel eens vastzitten volgens de monteur, maar dat is gemakkelijk te verhelpen. Alle 4 de banden zijn inmiddels ook al een keer vervangen. Hij krijgt elk jaar gewoon zijn onderhoud bij een Vakgarage dealer. Het ene jaar een kleine beurt en 't volgende jaar een grote beurt.
Zeer goede en fijne auto dus! Ik hoop hier ook nog heel lang mee door te kunnen rijden. Wie niet teveel geld wilt betalen voor een auto, maar wel eist dat een auto betrouwbaar is, is de Toyota Corolla een uitstekende keuze! Het verbruik kan wat lager gezien de huidige maatstaven, maar de lagere onderhoudskosten compenseren een hele hoop op jaarbasis.