Toyota Corolla 1.6 16v VVT-i Executive (2005)

Toyota Corolla
Toyota CorollaToyota CorollaToyota CorollaToyota CorollaToyota CorollaToyota CorollaToyota CorollaToyota CorollaToyota Corolla - interieurToyota Corolla - interieurToyota Corolla - interieur

UitvoeringCorolla 1.6 16v VVT-i Executive
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2008

Na jaren lang tevreden in een Carina gereden te hebben werd het tijd voor iets anders. Na alle voors en tegens afgewogen te hebben kwamen we al gauw uit op een Corolla automaat.
Na een beetje zoeken en wat proefrijden kwamen we onze huidige Corolla tegen bij een lokale dealer. De auto had nog niet veel gelopen en zag er zowel van binnen als van buiten heel netjes uit.
De auto is zeer compleet uitgevoerd en zelfs voorzien van een cruisecontrol wat het rijden op lange stukken aanzienlijk veraangenaamd. De 1.6 voldoet prima en de automaat schakelt voorbeeldig! Zelfs bij hoge snelheden is deze auto relatief stil. De stoelen zitten goed en zijn makkelijk verstelbaar. Alle bedienelementen zijn makkelijk te vinden en te bedienen zoals in alle Japanners. Zover niets dan lof.
Maar er zijn genoeg negatieve kanten!
Een rammel in de achterklep kon ik zelf verhelpen door de bekleding eraf te halen en het één en ander iets te verbuigen zodat de bekleding strakker kwam te zitten.
De bediening van de ingebouwde radio is soms een beetje onlogisch. Als je b.v. op het stuur van CD naar radio schakelt komt de radio altijd in de AM stand. De radio klinkt voor een standaard radio verder wel goed.
De instumentenpaneel verlichting regeling is niet traploos instelbaar en staat altijd aan. Misschien is het een kwestie van wennen maar het is ons al een paar keer gebeurd dat we in het donker wegreden zonder de verlichting aan te zetten omdat je gewend bent dat de dashboard verlichting aangaat als je de lichten aanzet.
De lak is flinterdun en heel erg gevoelig voor krasjes.
Maar de top ergenis is het comfort! Op één of andere manier is deze auto heel erg gevoelig voor trillingen / vibraties. Het lijkt net of je op 4 keihard opgepompte banden rijdt. Zelfs op een nieuw glad stuk asfalt voel je nog vibraties in het stuur. Dit is snelheidonafhankeijk en voelt niet als de typische onbalans in banden of wielen. Inmiddels zijn alle banden vervangen en is alles nagekeken maar dit heeft niet mogen baten. De dealer en verschillende personen die in deze auto gereden hebben vinden het wel meevallen maar ik kan er niet mee leven en vind dit mega irritant. Inmiddels zijn er n.a.v. dit probleem wat testritjes gemaakt in vergelijkbare Corolla's en die hadden het allemaal een beetje. Is dit iets typisch voor dit type? Dit ongemak zou de reden kunnen zijn dat we binnenkort op zoek gaan naar een andere auto. Of dit weer een Toyota wordt betwijfelen we......

3,3

PRIVATE LEASE Toyota Corolla

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens