Toyota Avensis Wagon 2.2 D-CAT 177 Executive Business (2010)
Uitvoering | Avensis Wagon 2.2 D-CAT 177 Executive Business |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Mijn indruk na 1 jaar
Ik was al verwend met mijn vorige Avensis D-CAT, en nu na 1 jaar rijden met het laatste model zeer tevreden.
Probleemloos het eerste jaar doorgekomen, mag ook wel 18.000 km is natuurlijk niet erg veel.
Ik rijd de auto privé, voornamelijk voor woon-werk verkeer, boodschappen en uitstapjes.
De auto ziet er goed uit zeker in deze uitvoering zwart met donker getinte ramen achter en de 17 inch velgen (had van mij 18 inch mogen zijn!).
Enkele pluspunten:
- Navigatie & audio: prima in orde!
- Achteruitrijcamera: ideaal!
- Bi-Xenon verlichting: wat een licht!
- Meedraaiende koplampen: leuk, nuttig?
- Panoramadak: erg mooi en veel licht binnen.
- De motor: lekker snel en veel power!
- Binnenruimte & kofferruimte: geweldig groot.
Toch wel een kanttekening:
Verbruik is weliswaar minder dan het vorige model, toch valt het wat tegen. Gemiddeld volgens de boordcomputer nu: 7,2 liter op 100 km.
Kortom gemiddeld tussen de 1:12,5 (koud weer) en 1:15 (warm weer).
Ik moet er wel bij zeggen dat ik niet veel lange afstanden rijd en mijn rijstijl maakt voor mijn verbruik niet zoveel verschil.
Ik hoef mij dus niet in te houden om dit verbruik te realiseren.
Minpunten:
- De metallic zwarte lak: pak ik niet meer (krasgevoelig).
- Rolgordijn in koffer kraakt op een oneffen weg. Dealer heeft er al een nieuwe in gezet maar dat heeft niet geholpen
- De LM velgen gaan moeilijk schoon (remstof). Hiervoor moet ik nog eens een ander 'goedje' proberen.
- Jammer dat je geen MP3 bestanden op de harddisk kunt zetten.
- Jammer dat er op het navi-display geen extra aansluiting zit voor 'front-camera' of andere apparatuur.
- De restwaarde zal tegenvallen (was bij mijn vorige Avensis ook zo).
Ik vraag mij af of ik met Chiptuning nog meer 'fun' zal beleven . . .
Kortom: veel plezier met m'n 17e Toyota!
2 jaar verder . . .
Ik rijd nu 2 jaar met de Avensis en hij bevalt me nog steeds goed.
Verbruik is nog zoals in het begin, 7,2 liter gemiddeld volgens de boordcomputer. Bij koud weer is het verbruik iets hoger.
Ik ben er nu ook achter dat het kraken niet aan het rolgordijn ligt, zoals iemand ook al meld in een reactie.
Ik heb eigenlijk niet zo'n zin om dit te laten maken ondanks dat het best wel hinderlijk is.
De velgen heb ik behandeld met een ander (duur) goedje, wat rood wordt na even ingewerkt te hebben. Helaas gaat het er niet af. Vreemd dat alleen de achterwielen hier last van hebben.
Ik geniet nog elke dag van de soeplesse en het vermogen. Heb nagedacht over chiptuning en 18 inch velgen maar ik denk dat dit er niet meer van gaat komen.
Afgelopen zomer met de auto naar Oostenrijk was een feest. Wat is het heerlijk om daar heen te rijden in een ruime vlotte auto!
Een stuk met 200 km/u over de Duitse autobahn zonder veel moeite en nog gas over.
Banden houden zich ook nog redelijk goed al beginnen de voorbanden wel minder te worden, vooral aan de buitenkant.
Tot zover deze update.
Bijna 3 jaar verder . . .
De auto bevalt mij nog steeds prima, verbruik valt niet tegen (alhoewel voor een diesel . . .) Nog steeds staat de boordcomputer op 7,2 liter.
De achterklep maakt nog steeds veel geluid en dat irriteert toch wel.
Heb enkele dagen geleden andere velgen laten monteren: 8jx18, mat zwart met 245/40/18 banden, dit staat heel stoer!
De oude velgen waren niet echt mooi meer en ik had al langer andere velgen op het oog.
Het veercomfort was ik al niet zo over te spreken en dat is nu natuurlijk nog slechter geworden, maar ja voor wat hoort wat.
Ik moet zeggen dat de nieuwste Avensis een beter veercomfort heeft. Tenminste als ik mijn auto vergelijk met een 1.8 benzine uitvoering.
Later meer . . .
3 jaar verder . . .
3 jaar oud alweer, wat vliegt de tijd en de weg onder mijn Avensis ook!
Volgende week wordt het knakken/rammelen van de achterklep gemaakt (onder garantie), ik ben de auto dan enkele dagen kwijt. Het maakt nu wel erg veel herrie!
Helaas ook tijd om afscheid te nemen van mijn Avensis.
Aangezien ik de auto privé rijdt en alle kosten dus op mij en mijn gezin neerkomen heb ik besloten om goedkoper te gaan rijden.
Binnenkort wordt hij omgeruild voor een Prius.
Daar rijd ik dit jaar nog wegenbelastingvrij mee en de rest van de kosten vallen ook gunstiger uit.
Met veel plezier kijk ik terug op deze auto. Wat een fijne, snelle, ruime en luxe auto. Van mijn 16 eerdere Toyota's heb ik (in verhouding) niet zo veel genoten als van deze. Ik hoop dat de Prius ons evenveel plezier gaat brengen.
Gegroet!

Toyota Avensis Wagon 1.8 VVTi Dynamic Business // NU ZOMERACTIE // RIJKLAAR // 12MND BOVAG GARANTIE
- 2012

Toyota Avensis 1.8 VVTi 147pk Automaat Wagon Dynamic Cruise|Ecc|Navi|Camera|Lmv