| Uitvoering | Model Y Performance AWD |
| Jaar van aanschaf | 2026 |
| KM-stand bij aanschaf | 1 km |
| KM-stand laatst | 1 km |
Tesla Y Performance
Eerste ervaring – Tesla Model Y Performance (nieuwe versie)
Na drie jaar met veel plezier in een Model Y Long Range AWD te hebben gereden, was ik benieuwd of de nieuwe Model Y Performance écht een stap vooruit zou zijn. Die twijfel was na de eerste kilometers meteen weg. Mijn exemplaar in donkergrijs metallic geeft de auto een volwassen, bijna ingetogen uitstraling, maar het vernieuwde exterieurdesign maakt hem tegelijkertijd opvallend moderner. Vooral de strakkere voorzijde en de nieuwe diffuser achter zorgen voor een duidelijk onderscheid ten opzichte van de vorige generatie.
Wat mij direct opviel, is de verbeterde bouwkwaliteit. De passing van de panelen is strakker, de deuren voelen solider en het geheel maakt een meer premium indruk dan mijn eerdere Y. Ook het interieur is merkbaar verfijnd: betere materialen, een rustiger lijnenspel en een afwerking die simpelweg volwassener aanvoelt. Het is geen revolutie, maar wel precies de stap die ik hoopte te zien.
De rijervaring is misschien wel de grootste verrassing. De Performance blijft absurd snel, maar voelt nu meer gecontroleerd en minder nerveus. Het onderstel is verfijnder, waardoor je zowel sportief als comfortabel kunt rijden zonder concessies. In vergelijking met mijn Long Range AWD voelt deze nieuwe Performance als een auto die niet alleen sneller is, maar vooral beter doordacht.
Kortom: deze nieuwe Model Y Performance is voor mij een duidelijke upgrade in uitstraling, kwaliteit én beleving. Een auto die laat zien hoe snel Tesla doorontwikkelt. Ik rij veel kilometers dus binnenkort meer!
Kortom: voor mij is deze nieuwe Model Y Performance niet alleen een upgrade in cijfers, maar vooral in beleving. Een volwassenere, mooiere en beter gebouwde versie van een auto die ik al drie jaar met plezier reed.