| Uitvoering | Model Y Long Range RWD |
| Bouwjaar | 2026 |
| Jaar van aanschaf | 2026 |
| KM-stand laatst | 10 km |
boven verwachting
Begin mei de kakelverse Tesla model Y opgehaald. Eerste kilometers is wennen, alles zit in het scherm. Ondertussen meer dan 23.000 km gereden, auto is stil en zuinig. Ik heb 14 kWh per 100 km, daarbij zitten hele stukken op de Franse Peages, Duitse Autobahn en in Nederland. Kost geen enkele moeite om zuinig te rijden. En de supercharges zijn gewoon goed te vinden en er is altijd plaats.
Het is heel fijn dat de navigatie al van tevoren aangeeft waar je moet laden. Even een plaspauze en een kop koffie en dan weer gaan met de Teslabanaan.
Wat ook opvalt is de enorme bagageruimte, een grote frunk en onder de kofferruimte nog een grote kelder. Voor mijn werk neem ik altijd veel gereedschap en onderdelen mee, er is plaats genoeg. Voordien had ik een Hyundai Santa Fe op grijs kenteken, dus zonder achtebank, maar in de Tesla kan ik met achterbank in normale positie, ook heel veel kwijt.
Vakantie met 4 volwassenen en bagage, geen enkel probleem. Frunk biedt veel plaats en in de "kelder" van de bagageruimte passen makkelijk 2 kleinere koffers.
Ik heb heel mijn leven in een auto met dieselmotor gereden, maar door de dure diesel ben ik overgegaan naar een Tesla. Geen moment van spijt gehad.