Subaru Outback 2.5i Executive (2012)

Uitvoering | Outback 2.5i Executive |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
ervaringen na 2 jaar Subaru Outback
Eind 2012 mijn 5 jaar oude Nissan Pathfinder na 120.000 kilometer ingeruild op een nieuwe Subaru Outback.
Ik heb bewust gewacht met een review om eerst goed bekend te zijn met de auto en zijn eigenschappen (en na 2 jaar ben ik dat ..)
Ik ben in wegenbelasting, verzekering en verbruik nu veel goedkoper uit, ook in luxe ben ik er erg op vooruit gegaan! (Nissan was 2180 kilo, Subaru 1508 kilo)
Het is een zeer luxe auto met een geweldig zit- en rijcomfort.
De enige extra opties die ik genomen heb zijn uitgebreid navigatie systeem, dakdragers, trekhaak en winterbanden. Voor de rest zit er alles op.
Het rijden in een continue 4WD aangedreven auto is mij erg goed bevallen, de auto ligt als een huis op de weg, ook bij nat en glad wegdek.
Ik trek een boot met trailer combinatie van ca 1400 kilo, ook op de steilste hellingen geen probleem om de combinatie boven te krijgen.
Ik ben erg blij met de cruise control want anders had ik al veel bekeuringen gehad voor te hard rijden, het rijgeluid in de auto is minimaal en je rijdt onbewust vaak te hard.
De binnenruimte is groot, zeker als je de achterbank plat legt (wat heel handig ook vanuit de achterklep te bedienen is!) kun je veel kwijt. Met de electrisch bedienbare bestuurdersstoel in de achterste stand heb je nog ruimte om een voorwerp van 190 cm in de auto te bergen zodat de achterklep gewoon dicht kan.
Het zitcomfort is uitstekend, ik ben 194 cm en heb meer dan voldoende hoofd- en beenruimte.
In de winter is de stoelverwarming (2 standen) erg luxe!
Het beeldscherm van de navigatie schakelt over naar de achteruitrijcamera zodra de auto in achteruit gezet wordt, een helder kleurenbeeld met ruim voldoende zicht!
De auto is in onderhoud bij de merkdealer Broekauto in Waalwijk waar de auto ook is aangekocht, hij krijgt op tijd zijn beurt en ik wordt er altijd vriendelijk en professioneel geholpen. Tot nu toe geen storingen of mankementen (op een barst in de voorruit na)
Ik ga er af en toe ook mee van de verharde weg af en ook in redelijk ruig terrein houdt de auto zich geweldig.
De flippers op het stuur is echt grotejongens-speelgoed, als je het gaspedaal diep indrukt en dan flippert lijkt het wel of je in een raceauto zit, prachtig brullend geluid en een geweldige acceleratie.
Als ik dan een minpuntje moet noemen is het dat de bijrijdersstoel niet electrisch bediend is..
Ik heb er door Broekauto na een half jaar een Cyclone3 in laten plaatsen waarna het verbruik daalde en de prestaties stegen.
Al met al is bij mij het gemiddelde verbruik (stad/dorp/snelweg) 8 liter/100 kilometer.
Lange stukken op de snelweg (rit naar Denemarken) met 130 km/uur 7,2 liter/100 km
Met aangekoppelde boot op snelweg 9,2 liter/100 km.
ruim 3 jaar oud en nog steeds 100% tevreden
Inmiddels is de Outback ruim 3 jaar oud en heb ik er 90.000 km mee gereden.
Ik moet af en toe wel eens in een andere auto rijden maar ben steeds weer blij om terug in mijn ruime en luxe Outback te kunnen stappen.
Ik kan uren in de auto zitten en stap dan gewoon nog steeds fit uit, dat is wel erg fijn.
Ik ga meerdere malen per jaar naar het buitenland om te vissen, een reis van ca 900 kilometer, vaak gaat de boot dan op de trailer mee. Totaalgewicht trailer+boot is ca 1300 kilo, de auto heeft er geen enkel probleem mee. Op de trailerhelling die door anderen als vrij steil betiteld wordt heb ik nog geen problemen ondervonden.
Linkervoet op de rem en met rechts opbouwend gas geven tot de auto gaat trekken, rem los en de hele combinatie komt zonder horten of stoten boven!
Buiten de normale onderhoudsbeurten heb ik geen storingen/problemen gehad met de Outback.
Ik ben nog steeds een uiterst tevreden gebruiker!
na ruim 4 jaar nog steeds tevreden!
Inmiddels heb ik de Outback ruim 4 jaar.
Dealer-onderhoud bij garage Broek in Waalwijk waar ik ook super tevreden over ben, klantvriendelijk en deskundig.
Buiten de onderhoudsbeurt en een winterbandenwissel heb ik geen tussentijdse garagebezoeken gehad.
Het gemiddeld verbruik over 20.00 kilometer is 8,0 liter per 100 kilometer. Daar zitten ook enkele duizenden kilometers met een boottrailer bij. Niks mis mee dus!
Afgelopen najaar voor mijn vrouw een Subaru XV uit 2014 bij deze dealer aangeschaft. Een goede inruildeal gemaakt voor haar auto waar zowel de dealer als klant mee tevreden zijn.
Ook die auto bevalt uitstekend!
Nu staan er 2 zilverkleurige Subaru's in de garage :-)
na ruim 6,5 jaar nog steeds erg tevreden!
Inmiddels 6,5 jaar in bezit, 165000 kilometer.
Afgelopen week een brief ontvangen over een terugroepactie voor een onderdeel van de ruitenwissermotor, als die te zwaar belast wordt bestaat de kans op overmatige verhitting, bijvoorbeeld met veel sneeuw op de ruiten... Hier gelukkig geen last van :-)
Verder eigenlijk niks te melden, alleen dat ik super tevreden ben over de auto. Mijn boot op trailer van 1300 kilo trek ik moeiteloos tegen de steilste trailerhellingen op, rijden van lange ritten zonder vermoeid te raken, een gemiddeld verbruik van 8,0 liter/100 km, erg veel laadruimte en ga zo maar door, kortom, deze gaat nog wel een paar jaar bij mij blijven :-)
Toch ingeruild :-)
Tijdens een bezoek aan de dealer voor een onderhoudsbeurt werd ik op slag verliefd op een occasion in de showroom!!
Een paar uur later het voorlopig koopcontract getekend en vandaag de auto's gewisseld.
De volgende eigenaar van mijn Subaru Outback bj 2012 heeft er een goede auto aan, van de eerste eigenaar, erg zuinig op de auto geweest, altijd binnen gestaan, altijd garage onderhouden :-)
Voor de "nieuwe" auto wordt een ander topic geopend.
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties5