Smart fortwo 52kW Passion (2016)

autoreview

Smart fortwo 52kW Passion (2016)

Signalement

Uitvoeringfortwo 52kW Passion
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2016
Jaar van aanschaf2017
KM-stand bij aanschaf9.800 km
KM-stand laatst54.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Alleen maal lol

  • 19.800 km

Dit is natuurlijk helemaal geen volwassen auto maar oh oh wat is het leuk om met de Smart onderweg te zijn. Na een paar keer een leen-smart te hebben gehad wilde ik er gewoon één hebben. Wat zijn dit een handige autootjes. Je kunt gewoon altijd overal parkeren en meestal voor de deur. De draaicirkel is zo klein dat je op iedere weg direct kan keren. Dat leidt tot hele grappige taferelen met andere bestuurders. Een smart rij je omdat je er één wilt hebben. Ze zijn hard geveerd, ze stuiteren over verkeersdrempels en langer dan een uurtje moet je er niet in rijden, maar wat een lol kan je ermee beleven. De Smart is een tijdje mijn eerste auto geweest, maar is nu ons weekend autootje geworden. We hebben een zwarte passion met sportpakket, climate control, verstelbaar stuur, verstelbare stoel en cruise control. Nuttige extra's die ik zeker zou willen aanraden. We hebben de versie met 73 PK. In de stad is dat prima, op de ringweg gaat het ook nog wel, maar op de snelwegen is dat onvoldoende. Door het gebrek aan vermogen voel je je wel een beetje een speelbal, zeker ook omdat je zo klein bent. Het brandstof verbruik valt niet echt mee en is 6L per 100KM. Tot dusver geen storingen


still going strong

  • 54.000 km

Al weer 4 jaar is de smart onze extra auto. Ondertussen wordt er ook door de kinderen veel in gereden. Tot nu toe is de smart zonder problemen en zonder onvoorziene kosten. Vorig jaar bij 40.000 kilometer de achterbanden laten vervangen. Ik verwacht bij 60.000 kilometer de voorbandjes. De auto is uit 2017 en je gaat nu (2022) wel merken dat de kwaliteit van een goedkoop autootje wat minder is als die van duurdere auto's. Het voelt allemaal niet zo strak meer aan. Het interieur is toch wat krasgevoelig en zo is het console waarin de radio zich bevindt van piano lag en helaas niet zo strak meer. Het verbruik ligt zo rond de 6,6 liter per 100km. Niet slecht maar ook niet bijzonder goed. Verder is het goedkoop tuffen met een paar tientjes verzekering en een paar tientjes wegenbelasting per maand. Nog altijd brengt het autootje een glimlach op mijn gezicht en parkeren met dit autootje blijft onovertroffen. Als je niet te lange afstanden hoeft te rijden dan is dit een prima autootje om te overwegen. Ik zie wel dat de prijzen voor dit type behoorlijk aan het oplopen zijn. Het begint een liefhebbers autootje te worden. Ik zal er maar zuinig op zijn.

PRIVATE LEASE Smart Fortwo

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens