Skoda Superb 2.5 V6 TDI 163pk Comfort (2004)
Uitvoering | Superb 2.5 V6 TDI 163pk Comfort |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Een Audi A6 kwaliteit voor een ’vriendenprijs’. Je snapt niet dat zo weinigen tot nu toe de stap hebben durven maken. Aanvankelijk stond een MB C270 op de nominatie, maar na 2 proefritten in de Superb, was de keus snel gemaakt.
Ik heb de wagen inmiddels ruim 2 maanden en geniet elke keer van de rust en souplesse waarmee hij zich voortbeweegt. Een automaat met de V6 is een fantastische combinatie. Door het grote koppel van de motor staat er veel kracht paraat voor versnellen. Verder wordt het werk verricht met een bescheiden brandstof verbruik (gem 6,7 l/100). Ook het rijden met onze zware caravan (1500kg) levert geen problemen op.
Ook bijzonder is de stilte in de auto. Zowel windgeruis als motorgeluid ontbreken nagenoeg. Zelfs wanneer met forse snelheden wordt gereden. Ook zijn er absoluut geen piepjes en kraakjes van het interieur. Voorts is het (veer)comfort van topklasse.
Ik heb absoluut geen spijt deze auto gekocht te hebben, dan wel het Sterretje te missen.
Nog geen ervaring mee, maar ook de onderhoudskosten zijn zeer laag (ruim 50% minder dan van mijn Benz!!)
Tenslotte een pluim voor de dealer in De Meern, die alles volgens afspraak correct heeft geregeld. Nee ook daar kan men bij MB zich niet meer op onderscheiden.
Geen