Skoda Superb 1.9 TDI 130pk Comfort (2003)
Uitvoering | Superb 1.9 TDI 130pk Comfort |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Sinds juni 2003 rij ik in deze auto. Tot op heden is de auto alleen nog maar voor een beurt bij de garage geweest (na 35.000 km). De auto wordt met name voor lange afstanden via de snelweg gebruikt. Hiervoor is het dan ook een fantastische auto. De auto rijdt zeer comfortabel en is vrij van rammeltjes of kraakjes. De afwerking is van zeer hoog niveau. In vergelijking met zijn ’neefje’ de Passat, vind ik de afwerking in deze auto mooier, vergelijkbaar met Audi.
De auto rijdt behoorlijk zuinig, gemiddeld rij ik met deze auto 1 op 16.7. (6.0 liter/100 km), i.c.m. een vlotte rijstijl.
Verder is de auto erg ruim van binnen. Daardoor wordt hij ook lang (4.85 m). Dit in combinatie met het derde hoofdsteun en de hoge achterkant, maakt het soms wat lastig met inparkeren. Mijn advies is dan ook om de parkeerhulp als optie te bestellen.
Het enige dat Skoda van mij nog mag verbeteren is de isolatie van de auto. De motor is altijd licht hoorbaar en ook de rijwind met hogere snelheden is te horen, echter de geluiden zijn nooit storend.
Concluderend: Het is een uitstekende auto met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Voor de prijs van een VW Passat, rij je in auto die qua comfort en afmetingen te vergelijken is met bijvoorbeeld de Audi A6 (model t.m. 2004).
Tot op heden zijn er geen problemen geweest. Enige kritiekpunt zou kunnen zijn dat het vrijwel onmogelijk is geworden om zelf een koplamp te vervangen, daar er geen ruimte meer is onder de kap.