Seat Cordoba 1.9 TDi 130pk Sport (2004)

Seat Cordoba 1.9 TDi 130pk Sport (2004)

UitvoeringCordoba 1.9 TDi 130pk Sport
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2005

Een echte rijdersauto met wat tegenvallende kwaliteit qua interieur.

Mijn besluit om voor deze auto te kiezen was de enorm krachtige 130 pk TDi motor en de gigantische kofferruimte. Dit was toen zo ongeveer de enige auto in zijn klasse (motorvermogen-formaat-prijs). De auto nodigt nog steeds keer op keer uit om de tussenacceleratie uit te testen. Je komt nooit tekort, wat uitermate fijn is tijdens inhaalacties (ik rijd bijna alleen 80 en 100km wegen). Met de zeer complete uitrusting is het prettig rijden met deze auto, alhoewel die van mij iets uitgebreider is dan de standaard Sport-uitvoering. Het onderstel is behoorlijk stug, persoonlijk vind ik dat dat iets soepeler had mogen zijn.

Wat mij wel een beetje tegenvalt zijn de kraakjes en rammeljes in het interieur. Deze komen nogal eens voor. Dat zou veel beter moeten zijn voor een auto met een nieuwprijs van 23.500 euro. Verder vind ik ook de onderhoudskosten nogal aan de forse kant. Dat was ik niet gewend met mijn Ibiza die ik hiervoor had (andere dealer, dus dat kan het natuurlijk ook zijn).

Al met al een lekker sturende auto met complete uitrusting. De rammeltjes zal ik helaas voor lief moeten nemen.

Update 15-01-2009
De auto is ingeruild, dus de laatste ervaringen.
Tot op heden is de auto mij uitstekend bevallen, zeker op het gebied van de prestaties. Toch blijft het brandstof verbruik heel netjes; gemiddeld over 100.000km 1 op 18. Een iets rustigere rijder kan met gemak 1 op 20 halen, maarja, dan heb je geen 130 pk nodig... De rammeltjes vallen eigenlijk best mee en je raakt eraan gewend. Kortom: ik kan niet anders dan positief afsluiten over deze auto. Een erg fijne, snelle diesel met een zeer ruime kofferbak.

Op dit moment licht cuppende achterbanden (Bridgestone, 25000 km mee gereden). Kraakjes en rammeltjes in het interieur.

Update 15-01-2009:
In de 3,5 jaar dat ik deze auto heb gereden heeft hij mij nooit in de steek gelaten. Dan moet ik er wel bij vermelden dat het onderhoud altijd op tijd en door de Seat dealer is uitgevoerd. De enige opmerking die ik kan plaatsen is dat je last blijft houden van cuppende banden. Achteraf gezien blijken de Bridgestones toch een goede keuze voor deze auto; de andere banden die ik gehad heb cupten nog eerder en bovendien werd het snel erger. De Bridgestones hebben het tot ruim 60.000km redelijk acceptabel gehouden.

7,5