Seat Cordoba 1.9 TDi 130pk Sport (2003)
Uitvoering | Cordoba 1.9 TDi 130pk Sport |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Sportieve snelle diesel met een soepele versnellingsbak. De zesde versnelling is een goede aanvulling. Het is een zuinige auto en met cruiseconrol aan is het verbruik 1:20. Nadeel is de krappe ruimte achterin, weinig bergruimte en geen verlichting achterin. Prettige zitpositie, overzichtelijk dashboard, soepele vering. Wagen oogt sportief. Mooi is de aanwezigheid van achteruitrij-signalering, want het zicht naar achteren is slecht door hoge achterkant. De voorstoelen zijn in hoogte vertelbaar, evenals het stuur. Geen bijgeluiden in de auto. Degelijke afwerking. Compleet met alle ramen electrisch bediend, afsluitbaar met afstandsbediening. Aluminium velgen, mooie breede banden, goede wegligging. Complete wagen dus.
In het begin geweldige auto. Doch helaas in het halfjaar dat ik de auto bezit een ware nachtmerrie. Het begon na een maand met een kapotte slang voor de inspuiting, waardoor auto veel rook produceerde. Een maand later slang kapot van de rembekrachtiging, waardoor ik haast door de rem trapte. Vervolgens problemen met het onderstel: stabilisatorstang voor los door afbreken onderdeel en rubbers achteras versleten. Vervolgens kortsluiting in electrisch systeem. Auto stuurloos en alle functies vallen uit. Dit doet zich tot drie keer voor. Auto staat nu al meer dan drie weken in de garage. Auto gekocht bij garage van der Molen in Groningen. Nu rijd ik al twee weken rond in een lease Opel Vectra en ik wou dat ik die maar had, want mijn eigen auto is een ware ramp.
Grote teleurstelling. Auto oogde aanvankelijk heel goed. Zag er goed onderhouden uit. Mooie snelle diesel. Maar nu lijkt het bezit van deze auto uit te lopen op een grote teleurstelling. Gelukkig is tot nu toe alles gerepareerd onder BOVAG garantie, want anders had ik de auto inderdaad direct weg kunnen doen.
Huidige stand van zaken (20 januari 2008)
Gelukkig heb ik de auto in de week na de jaarwisseling eindelijk weer teruggekregen.
Nu zijn er tot op heden geen problemen meer.
Inmiddels laten chiptunen tot 165 pk en voorzien van Xenon-verlichting, wat de lichtopbrengst enorm verbetert.
Nu kunnen we pas echt genieten van deze auto. Ben er nu wel blij mee.
Ik ga voor de beurten naar een erkende Seat dealer. Lijkt me verstandiger dan de auto te brengen naar een Opel garage.
Eindelijk is de auto dus in orde naar het schijnt.
- Betrouwbaarheid1
- Prestaties4
- Comfort3
- Kosten4

Seat Cordoba 2.0 Sport (2004)

Seat Cordoba 1.4 16V Signo (2003)

Test: Seat Cordoba (2003)

Praktijkervaring Seat Leon: dit vinden eigenaren van hun auto

Seat Cordoba 2.0 16V (1998) - Liefhebber Gezocht