Seat Cordoba 1.4 16V Stella + (2000)

autoreview

Seat Cordoba

Signalement

UitvoeringCordoba 1.4 16V Stella +
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2008
KM-stand bij aanschaf95.725 km
KM-stand laatst119.700 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

 • 98.350 km

Toen mijn auto voor twee maanden terug total-loss werd verklaard, moest ik noodgedwongen gaan kijken voor een nieuwe. Ik heb een tijdje zitten twijvelen tussen een Opel Astra en een Seat Cordoba of Ibiza. Uiteindelijk is het een Cordoba geworden. Een fijne en mooi afgewerkte auto. Ik heb er pas ongeveer 3000 km mee gereden, dus ik kan er nog niet zoveel over vertellen. Inmiddels is de versnellingsbak al wel onder garantie vervangen en is vermoedelijk ook de lambdasonde kapot!

 • 98.350 km

Na één dag gereden te hebben ging het diagnose lampje branden. Uitgelezen bij de plaatselijke Seat dealer. Brandstofmengsel te arm in de eerste cilinder. Inmiddels is het lampje al 4 keer gaan branden binnen 6 weken tijd en 3000 km. De versnellingsbak is vervangen, omdat het druklager defect was. Gelukkig is en wordt dit allemaal onder garantie gerepareerd.

Verder heb ik voor bij een nat wegdek slechte grip en voelde ik hem al één keer glijden. Ik rij op Viking banden (met ruim voldoende profiel) en heb er nog de originele velgen onder zitten! Heeft iemand hier ook ervaring mee?

 • 107.756 km

Na 5 mnd vond ik het wel weer eens tijd worden voor een update.
Eindelijk zijn de problemen met het diagnoselampje opgelost. Twee lamdasondes zijn vervangen en er is nieuwe software opgezet. In de tussentijd ook de velgen vervangen. Er zat standaard 13 inch onder, die heb ik vervangen voor 15 inch lichtmetalen velgen. Binnenkort krijgt hij een beurtje, dan gelijk even naar het koppelingspedaal laten kijken, want die komt nogal schokkend op. Blijft een beetje steken. Mensen die hier ervaring mee hebben?

RAMPENAUTO!

 • 119.700 km

Eindelijk was dan het probleem met het diagnoselampje opgelost. Bijna 11.000 km met te volle tevredenheid gereden.
Het is inmiddels juli en het is tijd voor de APK. gelijk naar de koppeling laten kijken, want deze kwam nogal schokkerig op. Conclusie: koppelingsplaat versleten en de drukgroep was niet in orde. Verder moesten er 4 nieuwe banden om een nieuwe uitlaat vanaf de katalysator en de verlichting was niet in orde. Kosten: € 1300,-. Enorm balen natuurlijk, maar hij rijdt weer lekker en een hele lichte koppeling.

3 dagen na de APK, ga ik ergens straatje keren, gaat spontaan het diagnoselampje weer branden. Ik naar de Seat dealer om mijn auto uit te laten lezen blijkt het brandstofmengsel in de eerste cilinder te arm te zijn. Gerest en op naar huis. Weer 3 dagen later enorm slecht weer met heel veel regen, en wat gebeurt er, auto gaat op 3 cilinders lopen(zodra de motor op bedrijfstemperatuur is, is het over). Terug naar de Seat dealer. Die vertelde mij dat de computer vervangen moest worden. De kosten hiervoor zouden tussen de € 1500,- en € 1700,- komen te liggen. Ik heb de auto mee naar huis genomen, heb nog een week ermee rondgereden (moest hem wel steeds stationar op bedrijfstemperatuur laten komen)en heb hem toen ingeruild voor een Fiat Stilo.

2,3
 • Betrouwbaarheid
  1
 • Prestaties
  2
 • Comfort
  3
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (3)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens